قرص ترامادول توسط پزشک برای تسکین درد های شدید در بزرگسالان استفاده می شود اما متاسفانه ترامادول در بین جوانان رواج پیدا کرده است. ترامادول اعتیاد آور می باشد وترک آن بسیار مشکل. در این مقاله بیشتر باعوارض قرص ترامادول آشنا شوید.
عوارض ترامادول چیست؟
ترامادول معمولا فاقد عوارض جانبی خیلی شدید است و عوارض احتمالی آن هم بهشکل موقتی بروز مییابند. از عوارض شایع مصرف این دارو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حالت تهوع
یبوست
سرگیجه
سردرد
نشئگی
سوء هاضمه
گرفتگی ماهیچهها
ضعف
خواب آلودگی
استفراغ
سایر عوارض جانبی کمتر شایع مصرف هم بهشرح زیر است:
خارش پوست
خشکی دهان
عرق کردن
اسهال
تحریک و اذیتشدن پوست
دیدن هاله پیرامون اجسام
آیا ترامادول اعتیاد آور است؟
وابستگی و اعتیاد با هم تفاوت دارند. وابستگی، حالتی جسمی است که در آن فرد از نظر بدنی نیاز به مصرف دارو دارد و به آن وابسته میشود. در این حالت، فرد برای دریافت اثر مطلوب از مصرف، باید مقدار مصرف دارو را بهطور پیوسته افزایش دهد. همچنین درصورت قطع مصرف، علائم روحی و جسمی ترک در او پدیدار خواهد شد.
اما اعتیاد بهمعنای ناتوانی در ترک ماده مخدر و دارو، فارغ از هرگونه عوارض و پیامدهای جانبی است. اعتیاد میتواند با/بدون وابستگی جسمی به مواد و داروها رخ دهد. البته اغلب، وابستگی جسمی به ماده مخدر یکی از علائم رایج اعتیاد است.
علت اعتیاد چیست؟ اعتیاد علل گوناگونی دارد. برخی از عوامل ناشی از محیط و تجربههای زندگی هستند؛ مثلا اعتیاد دوستان میتواند در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر نقش داشته باشد. وراثت هم عاملی دیگر است که در برخی افراد سبب اعتیاد به مصرف برخی از مواد میشود. مصرف منظم مواد مخدر، شیمی مغز را عوض میکند و روی شیوهی لذتبردن آن اثر میگذارد. بههمینخاطر، ترک مواد پس از اعتیاد دشوار میشود.
ترک ترامادول
جهت ترک مصرف ترامـادول توصیه شده است که از روش کاهش دوز مصرف در طی چند هفته استفاده شود.و برای کاهش دادن علایم احتمالی ترک ترامـادول ، مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوبروفن بلامانع می باشد.زیرا قطع ناگهانی ترامـادول پس از مصرف طولانی مدت آن سبب ایجاد علایم قطع مصرف(علائم شبیه ترک مورفین) در بدن مانند بی خوابی، تحریک پذیری، اضطراب، تعریق،تشنج، لرزش، تهوع، استفراغ،اسهال، رعشه، توهم، اختلال خواب و مشکلات تنفسی، درد عضلات و درد شکم و… می شود.
بهترین راه همینه که کم کم با پایین اوردن دوز مصرف دارو موفق به ترکش بشی. و بهتره وقتی مصرفتو نهایتا به روزی ۲ یا ۳ تا رسوندی از مسکن دیگه ای به همراه دیکلوفناک و کلونیدیوم سی جهت جلوگیری از اسهال و مشکلات گوارش و کلوندین برای جلوگیری از بقیه علائم ترک ترامـادول با دوز کم به جای مسکن ترامادوک استفاده کنی. سالم و تندرست باشید. داروهای ترک اعتیاد عبارتند از نالوکسان (به صورت تزریقی )و نالتروکسان (به صورت قرص)در بازار موجود میباشد.ولی در اثر مصرف انها سریعا علائم ترک در بدن ظاهر می شود که شامل ضعف شدید عضلانی و درد و کوفتگی بدن و لرزش دستها می باشد .
منبع الودکتر