رعایت بهداشت فردی بخصوص در دوران قاعدگی از مهمترین نکات بهداشت و سلامت خانم ها است. در این دوران لازم است که شستشوی واژن به صورت مرتب و با آب ولرم انجام شود و نوار بهداشتی مناسب استفاده کنید و برای پیشگیری از عفونت زود به زود نوار بهداشتی را تعویض کنید. در این مطلب مهمترین نکات بهداشتی دوران قاعدگی و زمان مناسب تعویض نوار بهداشتی را بیان می کنیم.
نوار بهداشتی را چه زمانی عوض کنیم؟
مهم نیست که جریان خون شما منظم ,متوسط و یا زیاد است. شما باید پد بهداشتیان را هر 4 ساعت یک بار تعویض کنید. شما باید به یاد داشته باشید اگرچه نوار و پد بهداشتی شما خشک و تمیز به نظر برسد ،اما خون در پد شما جاری شده است و با توجه به طراحی پد بهداشتی شما خون در آن لخته می شود. در صورت عدم تعویض نوار بهداشتی برای مدت طولانی، اکسیژن رسانی کم می شود و شرایط برای رشد و نمو باکتری ها در ناحیه تناسلی مهیا می شود. این باکتری های بیماری زا، وارد مهبل شده و مشکلات عفونی را برای شما ایجاد می کنند. اگر جریان و گردش خون شمازیاد باشد، حداقل هر دو ساعت یک بار باید پدهای خود را عوض کنید .
نکات مهم بهداشتی در دوره قاعدگی
– ناحیه تناسلی و بیرون واژن را حداقل روزی یک تا دو بار بشویید تا بوی نامطبوع حاصل از خونریزی قاعدگی، کاهش پیدا کند.
– شستشوی بیرون ناحیه تناسلی، با آب و صابون های بهداشتی به جلوگیری از عفونت کمک می کند. البته لازم به ذکر است که این کار باید به آرامی انجام بگیرد و پس از شستشو، منطقه تناسلی باید به وسیله دستمال بهداشتی خشک شود. باقی ماندن هر گونه رطوبت در منطقه تناسلی، زمینه را برای رشدونمو باکتری های بیماری زا و بروز عفونت فراهم می کند.
– در طی دوران قاعدگی به بانوان و دختران عزیز توصیه می شود از لباس های زیر نخی و پنبه ای استفاده کنند، زیرا لباس زیر نخی، کمتر بوی نامطبوع می گیرد، هوا به راحتی از آن عبور می کند، درجه حرارت بدن را تعدیل می کند و شرایط راحتی را برای فعالیت های جسمانی فرد در این دوران فراهم می کند.لباس های زیر نخی و پنبه ای خود را زود به زود تعویض کنید و بشویید.
– پس از پایان دوره قاعدگی، از صابون های بهداشتی برای شستن بیرون واژن خود استفاده کنید تا هر گونه آلودگی ناشی از خونریزی پاک شود و امکان بروز هر گونه عفونتی کاهش یابد.
– استفاده از آب گرم یا ولرم هنگام شستشو در این دوره می تواند علاوه بر ایجاد آرامش در فرد، به کاهش دردهای ناحیه زیر شکم هم کمک کند.
– به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگی، توجه به بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و عدم رعایت بهداشت ممکن است باعث ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده همراه باشد.
– اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه.
نکته بسیار مهم : خانم ها باید توجه داشته باشند که شستن و خشک کردن ناحیه واژن، باید از سمت جلو به عقب باشد. عکس این حرکت منجر به انتقال عفونت ها از ناحیه مقعد به سمت واژن می شود.
کدام محصول دوران قاعدگی برای شما مناسب تر است؟