خوردن روزانه یک کاسه حلیم گندم یا جو باعث تحقق بخشیدن به آروزی دیرینه بشر یعنی افزایش طول عمر می شود. البته این ویژگی خاص تنها به حلیم محدود نمی شود و تمام خوراکی های که از غلات سبوس دار تشکیل شده اند مانند: آرد گندم کامل، آرد ذرت، برنج قهوه ای، جو و ذرت بو داده نیز این ویژگی شگفت انگیز را دارا هستند. در واقع خوراکی های از این دست با کاهش احتمال حملات قلبی منجر به افزایش طول عمر فرد می شوند.
به عقیده دانشمندان مصرف روزانه 28 گرم از گندم کامل یا یک کاسه کوچک حلیم 5 درصد خطر مرگ و 9 درصد خیر بروز بیماری های قلبی عروقی را کم می کند. غلات کامل که در آنها سبوس و جوانه باقی می مانند علاوه بر اینکه دارای فیبر فراوان هستند، نسبت به غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، پاستا و برنج سفید حاوی 25 درصد پروتیئن هستند. بر اساس یافته های موجود غلات کامل، تراکم مواد معدنی در استخوان ها افزایش، فشار خون و دیابت را کاهش و باکتری های مفید روده را نیز افزایش می دهند.
تنها یکی از فیبرهای موجود در جو به نام “بتاگلوکن” که منجر به کمتر شدن سطح کلسترول خون می شود از انشان در برابر ابتلا به بیماری های قلبی محافظت می کند. هم چنین برخی ترکیب هایی موجود در این خوراکی از جمع شدن چربی ها درون شریان های بدن جلوگیری می کنند و بدین ترتیب خطر حملات قلبی و مغزی را تا حد بسیاری کاهش می دهند. تمامی این ویژگی ها در کنار وجود زینک، منگنز، مس، آهن و تیامین باعث می شود که متخصصین تغدیه به شدت استفاده از این خوراکی های معجزه آسا را توصیه کنند.
علاوه بر همه آنچه گفته شد برخی عقیده دارند: غلات کامل با افزایش سطح آنتی اکسیدان به مبارزه با رادیکال های آزاد بر می خیزند. بنابراین اگر تمامی افراد مصرف بیشتری از غلات کامل را در برنامه روزانه خود جای دهند می توان به حفظ هزاران زندگی در طول یک سال امیوار بود.
منبع تلگراف