شیر سرشار از املاح و ویتامین های مختلفی است که به خاطر وجود مواد تشکیل دهنده و کلسیم بالای آن نوشیدنی بسیار سالم و مقوی در جهت تقویت و استحکام استخوان های بدن و همچنین دندانهای فرد مصرف کننده است.
با مصرف روزانه و منظم شیر می توان از ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع دوم، سکته مغزی و بیماری های قلبی_ عروقی و کلسترول بد خون جلوگیری کرد.
مزاج شیر سرد است، شیر به خاطر املاحش برای از بین بردن چین و چروک پوست و جوان ماندن پوست صورت و همچنین برای لاغری و تناسب اندام بسیار مفید و سودمند است، به طوری که این ماده غذایی را می توان جایگزین وعده شام نمود تا از چاقی رها شویم.
توصیه می شودشیر محلی تهیه کنید و حتما قبل از مصرف آنرا بجوشانید؛ شیر را چه محلی و چه پاستوریزه ناشتا نخورید چون تولید سردی می کند و مخصوصاً اول صبح برای کودکان تهوع آور است.
بسیاری از سؤالاتی که در حوزه پیشگیری و بیماریهای مختلف ایجاد می شود، می تواند سؤال مشترک بسیاری از افراد باشد لذا تلاش داریم در قالب انتشار این سؤالات و ارائه پاسخ به آنها، گامی در راستای حل این مشکلات برداشته باشیم.
سؤال: درباره خوردن شیر مخصوصاً در اول صبح تبلیغات زیاد می شود؛ آیا مبانی طب سنتی هم آن را تأیید می کند؟
پاسخ، پژوهشگر طب سنتی: به طور کلی، مصرف اغلب لبنیات و مخصوصاً شیر پاستوریزه موجود در بازار برای افراد سرد مزاج آن هم در صبحگاه، مضر است.
توصیه می شود شیر محلی تهیه کنید و حتما قبل از مصرف آنرا بجوشانید؛ شیر را چه محلی و چه پاستوریزه ناشتا نخورید چون تولید سردی می کند و مخصوصاً اول صبح برای کودکان تهوع آور است.
تهوع بسیاری از کودکان در مدرسه ناشی از شیر است.
با این حال، شیر فواید بسیاری دارد بنابراین پیشنهاد می کنیم شیر را مخصوصاً صبحها و ناشتا، اینگونه مصرف کنید تا سردی آن گرفته شود:
1- حتماً شیر گرم باشد.
2- به هر لیوان شیر یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
3- شیر را با یکی از این اقلام مصرف کنید: خرما، شیره انگور، شیره خرما، عسل.