در بسیاری از موارد آغاز کمخونی تدریجی بوده و شخص متوجه هیچ تغییر قابل توجهی در بدن خود نمیشود و در مواردی هم علائم خیلی سریع آشکار میگردد.
شما میتوانید با علائمی که ذکر میشود کمخونی خود را تشخیص دهید و یا علت برخی علائم در بدن خود، مانند خستگی و سرگیجه را بدانید.
عمدهترین علائم کمخونی
رنگپریدگی چهره، زبان، مخاطها، داخل پلک چشم و لبها میباشد
و همچنین کمرنگ شدن خطوط کف دست
خستگیهای زود هنگام
احساس بیحالی وبی حوصلگی و ضعف
سیاهی رفتن چشم هنگام بلند شدن از زمین
سرگیجه
سردرد
بیاشتهایی
سوزن سوزن شدن دستها و پاها
خواب رفتن دستها و پاها
حالت تهوع
و حتی تنگی نفس
تپش قلب
ورم قوزک پا
و عدم تمرکز در یادگیری
و برخی دردهای مبهم مانند دردهایی در قفسه سینه
روش سنتی تشخیص کم خونی بهتر است یا آزمایش خون؟
در طب قدیم با نگاه کردن به پلک چشم و ناخنها و رنگ زبان کمخونی را تشخیص میدادند، به طور مثال:
اگر زیر پلکهای شما کمرنگ و یا سفید رنگ است، خون شما کمبود آهن دارد. کمبود آهن در خون معمولا با مکملهای خوراکی جبران میشود ولی میتواند دلیلی باشد که یک جایی از بدن شما در حال خونریزی می باشد.
و در طب جدید با آزمایش خون میتوان کمخونی را تشخیص داد ولی بهترین راه همان شناخت علائم هست که همیشه در دسترس میباشند چون کمخون بودن یا نبودن چیز پایداری نیست که با یکی دوبار آزمایش دادن تضمین شود که فرد مثلاً برای مدت طولانی کمخونی نخواهد داشت بلکه ممکن است در مدت کوتاهی پس از آزمایش دچار کمخونی شود در حالی که آزمایشهای وی کمخونی را نفی میکرد پس شناخت علائم برای تنظیم رفتار و تغذیهی روزانه بهترین روش تشخیص کمخونی میباشد و از جمله مزایای دیگر تشخیص کم خونی با روش سنتی قابل فهم و یادگیری همگانی و کاربردی بودن آن و همچنین در دسترس بودن دائمی و بدون هزینه بودن آن است.