از گذشته این میوه بهشتی مورد توجه ایرانیان بوده و با توجه به خواص دارویی و درمانی، بسیار مورد توجه واقع شده است.
160 هکتار از باغات استان چهارمحال و بختیاری به کشت انار اختصاص یافته که عمده تولید آن در شهرستان کیار روستای دورک اناری است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: امسال پیشبینی میشود حدود 1100 تن انار از انارستانهای استان برداشت شود که تاکنون 75 درصد آن برداشت شده است.
«ابراهیم شیرانی» افزود: عملکرد برداشت انار در هر هکتار به طور میانگین 5.6 تن است که عمده ارقام کشت شده در انارستانهای استان بیشتر از نوع رباب، ملس و ترش محلی هستند.
وی با اشاره به مطلوب بودن کیفیت انار تولیدی استان، خاطرنشان کرد: مقداری از انار برداشت شده در استان بهصورت تازهخوری و مابقی در صنایع تبدیلی مصرف میشود.
در ادامه محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به خواص بیشمار انار، اظهار کرد: بهتر است در فصل پاییز بهعلت خشکی هوا انار رسیده و شیرین مصرف شود، چون سودا را کم و دم را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است همه مزاجها انار شیرین مصرف کنند.
«محمدامین افرا» افزود: مصرف انار ترش موجب غلبه سودا و بلغم و انار شیرین موجب غلبه مزاج دم در افراد میشود.
وی گفت: طبق روایات بهتراست انار با پیه آن مصرف شود، چون همه قسمتهای انار دارای خواص بسیار است و موجب لینت معده خواهد شد.
افرا ادامه داد: مصرف انار و یا آب انار به تنهایی ممکن است در بدن خشکی ایجاد کند، بنابراین پس از دانه کردن انار به همراه پیه آن، لازم است انار به همراه گلپر و یا آویشن شیرازی یا شکر طبیعی میل شود.
محقق طب اسلامی در استان با اشاره به اینکه هسته انار نیز دارای خواص بسیاری است و ضد سرطان قوی محسوب میشود، تصریح کرد: روغن هسته انار برای رفع چروک صورت، تیرگی و افتادگی پوست و از میان رفتن لکههای پوستی موثر است.
وی گفت: در روایت آمده است یکی از دانههای انار، دانه بهشتی محسوب میشود که بهتر است هر فرد یک انار کامل را میل کند و دانهای از آن دور انداخته نشود.
افراد با بیان اینکه انار برای کبد چرب فوقالعاده مفید است، تصریح کرد: اگر آنزیمهای کبدی کم یا زیاد شود در سیستم خونی بدن اختلالاتی ایجاد میشود به گونهای که موجب ایجاد مشکلات پوستی و یا تیرگی رنگ پوست میشود، اگر قواعد اصولی در مصرف انار رعایت شود پوست و خون پاکسازی میشود.
وی گفت: مصرف آب انار و رب انار برای کودکانی که دیر زبان باز کردهاند مناسب است، همچنین مصرف رب انار در درمان غلظت خون موثر است.
افرا افزود: از پودر پوست خشک شده انار به همراه آب یا گلاب میتوان بهعنوان ماسک برای صورت استفاده کرد، چون موجب شادابی پوست، بسته شدن منافذ پوست، جمع شدن پوست شل و افتاده میشود، همچنین پودر پوست انار برای عفونت گوارش و درمان اسهال در کودکان موثر است.
وی خاطرنشان کرد: قرقره کردن جوشانده خشک شده پوست انار برای درمان عفونت گلو و آفت دهان نیز مفید است.
ایسنا
معجزه ی رب انار در لاغر شدن