شیر نوشیدنی است که باید حتما همه آن را مصرف کنند اما عده ای طعم شیر را دوست ندارند پس بهترین راه ترکیب شیر با خوراکی هایی است که آن را لذیذ کند.شیر را با خوراکی های معرفی شده در این مقاله بخورید.
برای آنهایی که بو و طعم شیر را دوست ندارند
توصیه میکنیم شیر را با آبمیوههای مختلف یا پوره میوههای فصل، مثلاً به صورت شیر با سیب، شیر موز و یا شیر هویج میل کنند که این، هم عدم توانایی لاکتوز را تعدیل میکند؛ هم خوردن آن را راحتتر میکند.
اگر کسی از بوی شیر بدش میآید، میتواند از میوههای تازه و آبگیری آنها، آب میوه سالمی تهیه کند و با تلفیق آنها با شیر جوشیده و خنک، نوشیدنی ارزشمندی را فراهم کند؛ چرا که میوهها هم ارزش تغذیهای بسیاری دارند اما افزودن یک قاشق مرباخوری کاکائو تحمل بعضی از افراد را به لاکتوز شیر افزایش میدهد.
در ضمن، گاهی با تبدیل شیر به شیربرنج، میتوان عدم تحمل شیر ناشتا را تعدیل کرد.
شیر با خرما
مصرف یک تا دو لیوان شیر با یک تا دو عدد خرما در روز به شرطی که رژیم متعادلی داشته باشید نه تنها چاق کننده نیست بلکه مفید هم هست. شیر، کلسیم بدن شما را تأمین میکند و خرما حاوی آهن- پتاسیم- منیزیم ( برای عمل ماهیچههای ارادی لازم است )- گوگرد- مس- کلسیم و فسفر ( برای ساخت عضله و بافتهای عصبی لازم است ) را تأمین میکند.
میرغضنفری کارشناس تغذیه بیان کرد که: افرادی که مزاجشان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند, بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند, در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنیهای دیگر نظیر گوشت، تخم مرغ، ماهی، سبزیها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.
وی تصریح کرد: مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه میشود و غذای کاملی را تشکیل میدهد, یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است (در گذشته نیز به افراد مسموم، شیر تجویز میکردند) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی میشود.
این کارشناس طب سنتی اذعان کرد: مصرف شیر بهصورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره میشود, در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوشرنگ شدن پوست و چهره میشود.
میرغضنفری یادآور شد: شیر تازه مقوی, چاقکننده و رشددهنده است, از این رو برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد بیمار، افراد مسن و زنان باردار توصیه میشود, شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک میکند, مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند, مثل شیر (آب رطوبت ماندگار نیست) در افرادی که لاغرند و امید به چاقشدن دارند (مزاجهای خشک، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری) یا در ورزشکاران (برای حجم دادن به ماهیچه) مفید است.
منبع الودکتر