مصرف چای باعث تقویت استامینوفن می شود

sahar.d
نتایج یک مطالعه نشان می دهد مصرف چای سبب تقویت اثر استامینوفن می شود.

همواره شنیده ایم که داروها نباید همراه چای یا نوشیدنی های کافئین دار استفاده شوند اما جالب است بدانید نتایج یک مطالعه حاکی است نوشیدن چای قبل از مصرف استامینوفن باعث بهبود اثربخشی این دارو می‌شود. در ادامه به بررسی بیشتر تاثیر چای بر اثر بخشی استامینوفن می پردازیم.

چای اثر بخشی استامینوفن را افزایش می دهد

محسن حجت مربی گروه داخلی دانشکده پرستاری و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) مطالعه‌ای را با هدف بررسی اثر مصرف چای بر بهبود اثربخشی استامینوفن انجام داده است.

برای انجام این مطالعه، 120 بیمار با شکایت از سردرد که به بیمارستان شهید مطهری شهرستان جهرم مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. 58 بیمار به عنوان گروه آزمایش ابتدا یک لیوان چای نوشیدند و پس از گذشت 20 دقیقه یک قرص 325 میلی گرمی استامینوفن به آن‌ها داده شد و 62 بیمار نیز در گروه کنترل ابتدا یک لیوان آب گرم به جای چای می‌نوشیدند و پس از 20 دقیقه به آن‌ها نیز یک قرص 325 میلی گرمی استامینوفن داده شد.

نتایج نشان داد که مصرف چای قبل از دریافت استامینوفن به صورت معنی‌داری شدت درد را در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش داد، به علاوه بین دو گروه تفاوت معنی‌داری از نظر سن و جنسیت نبود.

کافئین موجود در قهوه، چای یا نوشیدنی‌های کولادار میزان جذب استامینوفن را افزایش می‌دهد اما این را هم باید در نظر داشت که دوز بالای این ترکیب باعث آسیب‌ کبدی می‌شود. مصرف بعضی داروها با نوشیدنی‌های کافئین‌دار نیز می‌تواند علائمی مانند لرزش، تعریق و لکنت در فرد ایجاد کند؛ برای مثال هرگز نباید داروهای ضدآسم مثل تئوفیلین را با نوشیدنی‌های حاوی کافئین مصرف کرد.

مهم: به‌طور کلی اگر دارو می‌خورید، مصرف چای، قهوه و نوشیدنی‌های کولادار را به یک فنجان تا یک لیوان در روز کاهش دهید.

این پژوهش در فصلنامه گیاهان دارویی به چاپ رسیده است.

تفاوت ژلوفن و استامینوفن چیست و چه وقت باید مصرف شوند؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ