این روزها بسیاری از سوزش معده می نالند، در واقع کمتر کسی را می توانیم پیدا کنیم که این مشکل را نداشته باشد. اغلب موارد این افراد به سادگی از کنار سوزش معده رد می شوند ولی لازم است نکاتی را درباره سوزش معده بدانید و در بیشتر موارد سوزش معده را جدی بگیرید!
سوزش معده را جدی بگیرید!
همهی ما گاهی دچار سوزش معده میشویم و تجربهاش را داریم. 60 میلیون آمریکایی یک بار در ماه دچار سوزش معده میشوند، اما علل سوزش معده میتواند گیج کننده یا گول زننده هم باشد که باید کاملا جدی گرفته شوند.
سوزش معده بینهایت شایع شده و تعداد افرادی که آن را تجربه میکنند هر روز بیشتر هم میشود. یکی از علتهای اولیهی سوزش معده، چاقی است که باعث بیشتر شدن فشار معده میشود، بنابراین محتویات معده به سمت مری برمیگردد.
عبارت سوزش معده خود به خود علائم را نشان میدهد و حتما میدانید که احساسی سوزش مانند در بالای معده یا خط میانی قفسه سینه است که ممکن است همراه با ریفلاکس اسید معده به مری نیز باشد. به گفتهی کارشناسان، سوزش معده، ریفلاکس معده و ریفلاکس مری (GERD) یکی نیستند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
سوزش معده هرچند معمول است اما چیزی نیست که بتوانید از آن غافل شوید. اگر داروهای بدون نیاز به نسخهی پزشک را مصرف کردید و بهتر نشدید، پس مشکل چیز دیگری است و باید به پزشک مراجعه کنید. استفراغ و کاهش وزن بیدلیل نیز تا حدودی نگران کنندهاند.
اگر سوزش معدهتان شدید شد و نسبت به حمله قلبی مشکوک شدید، سریعتر خود را به اورژانس برسانید.
چرا باید سوزش معده را جدی بگیرید
بله، راحت و بیدرد سر است که داروی سوزش معده مصرف کنید یا نکنید و منتظر بمانید تا احساس بهتری پیدا کنید. برخ از افراد انگار عادت کردهاند که با درد زندگی کنند و این طور تصور کنند که این دردی است که بعد از خوردن غذا سراغشان میآید و مشکل خاصی هم نیست.
این اصلا عاقلانه نیست؛ به مرور زمان، ریفلاکس اسید موجب آسیب به مخاط مری شده و میتواند منجر ب بیماری مری بارت (Barrett’s esophagus) شود، بیماری که در آن سلولهای دیوارهی مری دچار رشد ناهنجار میشوند.
مری بارت میتواند منجر به سرطان مری شود. هر چند خیلی از بیماران، سرطان مری نمیگیرند اما باید آن را جدی گرفت و درمان به موقع را شروع کرد.