لیزر موهای زائد به اندام های داخلی ضرر می زند؟ این سوالی است که برای تمام افرادی که برای لیزر موهای زائد اقدام می کنند پیش می آید.
شنیدن کلمات پرتو و یا تابش لیزر به بدن، ناخودآگاه ما را به یاد سرطان می اندازد، خیر چنین نیست به این دلیل که لیزر استفاده شده برای دستگاه های موهای زائد امواجی است که برای تابش غیر یونیزه استفاده می شود این امواج در پوست تولید گرما می کنند که منجر به غیرفعال شدن فولیکول مو و در نهایت مانع رشد مو می شود.
انرژی لیزر تا کجا نفوذ می کند؟
این انرژی تنها جذب لایه های سطحی پوست شده و به هیچ عنوان باعث جهش سلولی نمی شود. از طرفی دیگر عمق نفوذ در لیزر موهای زائد فقط تا ریشه مو می باشد که در دستگاه هایی که از تکنولوژی الکساندرایت استفاده می کنند این میزان به حداقل خود یعنی 3 میلیمتر رسیده است. ضمنا اگر دستگاه های رفع موهای زائد حتی یک درصد خطر بیماری هایی مثل سرطان را تشدید می کردند (حتی یک مورد گزارش در دنیا) در اولین اقدام تولید آن توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده متوقف می شد.
گاها دیده شده که برخی افراد از لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی ترس دارند، به این علت که مبادا در آینده توانایی بارداری از آنها سلب شود!
آیا لیزر موهای زائد ، تخمدان ها را تحت تاثیر قرار می دهد؟ آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟
این نگرانی همیشه وجود دارد که استفاده از لیزر موهای زائد به خاطر نفوذ به اندام های داخلی و ساختار سلولی بدن می تواند منجر به ایجاد ناباروری شود. اگرچه متخصصان پوست اظهار دارند که پرتوهایی که از این روش انتشار می یابند، نمی توانند به هیچ یک از اعضای داخلی بدن نفوذ کرده و در نتیجه به آن آسیب برسانند.
با تکیه بر این اصل که تمام نوآوری ها و پیشرفت های تکنولوژیکی با بدن ما اثر متقابل دارند ، هوشمندانه است که خود را ایمن نگه داریم. به همین دلیل است که مطالعات بسیاری بر روی عوارض جانبی احتمالی همچون مسائل باروری و سرطان انجام شده اند.
الیزابت هیل، متخصص پوست و دانشیار دانشکده پزشکی نیویورک معتقد است: “روش حذف موهای زائد با لیزر به وسیله ی هدف قرار دادن یک رنگدانه در یک فولیکول مو انجام می شود ؛ سپس بر روی آن رنگدانه کار شده، بنابراین هیچ تاثیری بر باروری نخواهد داشت. میزان نفوذ لیزرها به پوست کمتر از یک میلی متر است و این امر بدان معنی است که تخمدان ها را نمی توانند تحت تاثیر قرار دهند.
عوارض لیزر موهای زائد
دکتر میچل شوارتز، جراح پوست، تایید می کند که لیزر موهای زائد به این معنی است که در این روش نفوذ عمقی تر به سیستم تولید مثلی و داخلی امکان پذیر نیست. وی توضیح می دهد که چگونه باروری تحت تاثیر قرار نمی گیرد : “انرژی نور [لیزر] توسط رنگدانه ای که در فولیکول های مو قرار دارد جذب می شود ؛ انجام این کار تنها برای کسری از ثانیه کافی است که فولیکول های متعدد را هم زمان از بین ببرد بدون اینکه پوست دور آن تحت تاثیر قرار دهد.
در یک بررسی علمی مبنی بر اثرات نامطلوب حذف مو پژوهشگران حذف موهای زائد توسط لیزر را مورد بررسی قرار دادند ؛ مشخص شد که عوارض جانبی این روش معمولاً پیشرونده بوده و تنها به ندرت عوارض حاد ایجاد می کنند. بدترین این اثرات تغییرات پوستی رنگدانه دار می باشند. این مقاله اظهار دارد که اکثر عوارض جانبی گذرا و جزئی بوده و غالباً شامل قرمزی، زخم و انواعی از تغییرات رنگ پوست می باشد.
قطعا با توضیحات فوق متوجه شدیم که با عمق نفوذ کم دستگاه لیزر (به ویژه تکنولوژی الکساندرایت) امکان آسیب رسیدن به اندام های داخلی به هیچ عنوان وجود ندارد.
آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟
این که لیزر موهای زائد باعث ایجاد سرطان می شود ، پایه و اساس علمی ندارد. در واقع، با توجه به بنیاد مراقبت از پوست، این روش گاهی اوقات برای درمان انواع خاصی از ضایعات پیش سرطانی نیز استفاده می شود.
از لیزرهای مختلف برای درمان آفتاب سوختگی و رفع چین و چروک استفاده می شود. لیزرهایی که برای از بین بردن مو های زائد و یا سایر مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرند، مقدار کمتری اشعه دارند . علاوه بر این، مقدار حداقل آن تنها بر روی سطح پوست پخش می شود ؛ بنابراین، خطر سرطان زایی ندارند.لیزر موهای زائد زیر بغل
عوارض جانبی استفاده از لیزر در زیر بغل
لیزر از یک پرتو شدید نور برای برداشتن دائمی مو یا اثر زخم از بدن استفاده می کند. در طول برداشتن مو، لیزر به فولیکول مو وارد می شود، و فولیکول ها را می سوزاند و از رشد مو جلوگیری می کند. لیزر همچنین برای حذف برخی از جای زخمها استفاده می شوند و لایه ی سالم پوستی زیر زخم را نمایان می کنند. لیزر درمانی برای همه مناسب نیست. پوست روشن ها بهترین نتیجه را از استفاده از لیزر می برند و ممکن است برای رسیدن به نتیجه ی دلخواه لازم باشد چندین بار این کار انجام شود. هنگام استفاده از لیزر در زیر بغل، باید مراقبت های ویژه ای برای جلوگیری از عوارض جانبی بالقوه انجام گیرد.
تحریک پوست یک اثر جانبی خفیف استفاده از لیزر در زیر بغل، به علت گرما و نور لیزر است. این تحریک می تواند قرمز شدن جزئی پوست باشد که در عرض چند ساعت به پوسته پوسته شدن محدود می شود.
این یک تظاهر موقتی است که ظرف چند روز خودش برطرف می شود. برای جلوگیری از تحریک پوستی پس از استفاده از لیزر، منطقه را تمیز و خشک نگه دارید اما از صابون های سخت و دئودورانت ها اجتناب کنید. و تا زمانی که تحریک وجود دارد از اصلاح این منطقه خودداری کنید.
اگر لیزر موهای زائد در موقعیت نامناسب قرار نگیرد، می تواند منجر به تغییرات رنگدانه ای به ویژه در کسانی که پوست تیره تر دارند، شود. پوست می تواند روشن تر یا تیره تر شود، اما تغییرات، معمولا موقتی هستند. تغییرات رنگ پوست ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد. اگر تغییرات رنگدانه اتفاق بیفتد، از مواجهه با آفتاب بیش از حد جلوگیری کنید، چون مشکل را تشدید می کند.
عوارض جانبی نادر استفاده از لیزر در زیر بغل بر جای گذاشتن زخم است. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که دستگاه در موقعیتی بالاتر از حد لازم قرار گیرد و بیشتر در افراد با پوست تیره تر رخ می دهد. در واقع پوست همراه با فولیکول مو سوزانده می شود که این می تواند بسیار ناراحت کننده باشد، به خصوص در منطقه ی زیر بغل. درمان تسکین دهنده برای تسکین ناراحتی ضروری است، اما باید اول با پزشک مشورت شود.
عوارض لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی
استفاده از لیزر موهای زائد برای برداشتن موهای زائد ناحیه ی شرمگاهی در مرد و زن تقریبا یکسان است. این کار با تاباندن پرتو لیزر با انرژی بالا برای مدت زمان بسیار کوتاه انجام می شود. این انرژی توسط رنگدانه ی تیره ی موجود در فولیکول های مو جذب می شود و توانایی آنها را برای رشد و ضخیم شدن موها از بین می برد. پرتوهای لیزری رنگدانه ها را مورد هجوم قرار می دهند، بنابراین پوست های روشن کمتر آسیب می بینند. با این حال، آسیب های ایجاد شده در پوست، دائمی نیستند، حتی اگر منطقه ی تحت تاثیر لیزر قرار گرفته وسیع باشد. حذف موهای زائد ناحیه ی شرمگاهی معمولا باعث درد نمی شود، اما باعث کمی ناراحتی می شود. اگر پوست بسیار حساسی در ناحیه ی شرمگاهی دارید، باید از بیهوشی موضعی حذف موهای زائد ناحیه ی شرمگاهی خفیف برای کاهش ناراحتی استفاده کنید، اما عموما ضروری نیست.
چند دقیقه بعد از هر جلسه، پوست تحت تاثیر لیزر قرار گرفته ممکن است صورتی یا حتی قرمز شود، شبیه یک آفتاب سوختگی خفیف، و معمولا چند روز طول می کشد. می توانید برای تسکین ناراحتی از برخی از کرم های موضعی استفاده کنید. شما همچنین باید 6 هفته پس از درمان، از قرار گرفتن در معرض آفتاب طولانی مدت جلوگیری کنید تا از آسیب بیشتر به ناحیه ی تحت تاثیر لیزر قرار گرفته جلوگیری شود.
فراموش نکنیم از سویی دیگر وزارت بهداشت و درمان ایران سازمانیست فوق العاده سخت گیر و اجازه فعالیت سیستم های پزشکی را با استانداردهای سخت گیرانه صادر می کند، اگر حتی یک مورد گزارش بیماری های بدخیم و خطرناک شده بود به طور کلی جلوی فعالیت آن گرفته می شد و توسط رسانه های عمومی اطلاع رسانی می شد، دقیقا مثل دستگاه های سولاریوم که در کشور فقط به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند و بارها روابط عمومی وزارت بهداشت از طریق رسانه های عمومی از مضرات آن سخن گفته است.
منبع: مجیدزاده
استفاده از پوست تخم مرغ با پوستتان چه می کند؟