علائم نشان دهنده کیست سینه که باید جدی بگیرید

atoosamirzavandi
علائن نشان دهنده کیست سینه را بشناسید و آن را جدی بگیرید. مقاله پیش رو شما را با این علائم آشنا می کند.

کیست سینه در خانم ها دو نوع ساده و کمپلکس هستند که معمولا به عنوان کیست های سرطانی شناخته نمی شوند اما ایجاد کیست ها نشانه هایی خواهند داشت. علائم نشان دهنده کیست سینه که باید جدی بگیرید را در این مقاله بخوانید.

علائم بیماری سینه فیبروکیستیک چیست؟

اگر به بیماری سینه فیبروکیستیک مبتلا باشید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

    تورم؛
    حساس‌شدن سینه‌ها؛
    درد؛
    ضخیم‌شدن بافت؛
    وجود توده در یک یا هر دو سینه.

ممکن است تورم یا توده‌ها در یکی از سینه‌ها بیشتر از دیگری باشد. علائم شما احتمالا درست قبل از پریودتان و به‌ علت تغییرات هورمونی، شدیدتر خواهد شد اما ممکن است که در تمام ماه شاهد این علائم باشید.

توده‌های سینه فیبروکیستیک معمولا درطول ماه تغییر سایز می‌دهند و عموما متحرک هستند. اما گاهی اوقات، درصورتی که مقدار زیادی بافت فیبری وجود داشته باشد، این توده‌ها ممکن است در یک مکان، ثابت باشند. همچنین ممکن است که شما در زیر بازوان‌تان احساس درد کنید. برخی از زنان نیز شاهد ترشحات سبز یا قهوه‌ای تیره از نوک پستان‌شان خواهند بود. اگر مایعی شفاف، قرمز یا خونی از نوک پستان‌تان خارج شد، فورا به پزشک مراجعه کنید، چون می‌تواند نشانه‌‌ی سرطان سینه باشد.

خطر ابتلا به کیست سینه در چه افردای وجود دارد؟

در اینجا افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند:
زنان بین 30 تا 40 ساله.
زنانی بعد از 55 سال یائسه می شوند، یا زنانی که 10 سال زودتر یائسه می شوند.
زنانی که فرزندی ندارند و یا یک فرزند با بیش از 35 سال دارند یا شیردهی نداشته اند.
زنانی که از یک طرف در معرض کیست سینه قرار دارند.
زنان مبتلا به سرطان تخمدان و سرطان آندومتر.
زنانی که اغلب در معرض مواد شیمیایی و اشعه قرار دارند.
زنانی که دارای رژیم ناسالمی هستند:گوشت زیاد، چربی زیاد و سبزی کمی مصرف می کنند.
زنان که به طور منظم سیگار می کشندو الکل زیادی مصرف می کنند.
زنان چاق پس از یائسگی.

انواع کیست ها :

کیست‌های پستان دو نوع ساده و کمپلکس دارند.
کیست‌های ساده، دیواره صافی دارند و داخل آنها مایع زلالی وجود دارد. بیشتر خانم‌ها دچار این نوع کیست می‌شوند که بی‌خطر است و بیمار فقط باید تحت‌نظر باشد.

کیست کمپلکس ممکن است دیواره ضخیمی داشته و توپر یا چندحفره‌ای باشد. با توجه به نظر جراح یا رادیولوژیست، گاهی از این نوع کیست‌ها نمونه‌برداری انجام می‌شود. نمونه‌برداری می‌تواند باز (جراحی) یا با سوزن‌های ضخیم باشد.
فیبروکیستیک یک عارضه خوش خیم است و سرطانی نمی شود، اما به دلیل این که در بین زنان بسیار شایع است تعدادی از آن ها بدون ارتباط با فیبروکیستیک، ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند و این احتمال وجود دارد که در سونوگرافی و ماموگرافی که برای تشخیص کیست ها انجام می شود توده های سرطانی نیز مشاهده شود.

بیماری سینه فیبروکیستیک چگونه درمان می‌شود؟

اکثر زنان مبتلا به بیماری سینه فیبروکیستیک نیازی به درمان تهاجمی نیاز ندارند و معمولا درمان خانگی برای کاهش درد و ناراحتی مربوط به این بیماری کافی است. معمولا داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه، مانند ایبوپروفن (ادویل) و استامینوفن (تیلنول)، می‌توانند هرگونه درد و ناراحتی را به‌طور مؤثری تسکین دهند. همچنین می‌توانید برای کاهش درد و حساسیت سینه‌ها، یک سوتین ساپورتیو (پشتیبان) کاملا اندازه، بپوشید. قرار دادن کمپرس سرد یا گرم نیز در برخی از خانم‌ها باعث کاهش درد و ناراحتی می‌شود. حوله‌ای را گرم کنید و روی سینه‌‌ی خود بگذارید یا مقداری یخ را در پارچه‌ای بریزید و روی سینه‌تان قرار دهید. هر دو روش را امتحان کنید تا ببینید که کدام‌یک برای شما مؤثرتر است.
منبع الودکتر
آیا شما کیست سینه دارید؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ