قرص ملوکسیکام از جمله داروهایی است که برای درمان درد مورد استفاده قرار می گیرد. اما قبل از مصرف آن بدون تجویز پزشک بهتر است در ابتدا در رابطه با این دارو، موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی احتمالی آن اطلاع داشته باشید. در همین راستا در ادامه این مطلب به معرفی قرص ملوکسیکام می پردازیم.
قرص ملوکسیکام چیست؟
ملوکسیکام (Meloxicam) با نام تجاری موبیک یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است. از این دسته داروها برای کاهش التهاب و درد و به طور کلی درمان علائم بیماریهای روماتیسم، پوکی استخوان، اسپوندیلیت انکیلوزان مورد استفاده قرار میگیرد.
ملوکسیکام عوارض گوارشی کمتری نسبت به پیروکسیکام، دیکلوفناک و ناپروکسن ایجاد میکند. این دارو بصورت قرصهای ۷.۵ و ۱۵ میلیگرمی ارائه میشود. اثر این دارو ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف آغاز میشود.
هر آنچه باید درباره ملوکسیکام بدانید
قرص ملوکسیکام هم به عنوان داروی عمومی و هم با نام تجاری Mobic در دسترس است. ملوکسیکام به شکل های قرص و کپسول خوراکی تولید می شود.
قرص های خوراکی ملوکسیکام داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAID) هستند که برای درمان درد و التهاب ناشی از آرتروز، آرتریت روماتوئید و آرتریت روماتوئید نوجوانان استفاده می شوند.
ملوکسیکام چیست؟
ملوکسیکام به عنوان یک داروی تجویز شد به شکل های قرص و کپسول خوراکی وجود دارد. قرص خوراکی ملوکسیکام با نام تجاری Mobic در دسترس است. قرص ملوکسیکام که از طریق خوراکی تجزیه می شود به عنوان داروی تجاری Qmiiz ODT نیز موجود است.
به گزارش مدیکال نیوزتودی، قرص خوراکی ملوکسیکام نیز به عنوان یک داروی عمومی در داروخانه ها به فروش می رسد. داروهای عمومی به طور معمول قیمت کمتری نسبت به نسخه با نام تجاری دارند. در برخی موارد ممکن است به عنوان داروی نام تجاری به تمام نقاط قوت یا اشکال آن پرداخته نشود.
چرا ملوکسیکام استفاده می شود؟
ملوکسیکام باعث کاهش التهاب و درد می شود. برای درمان موارد زیر تصویب شده است:
- آرتروز
- روماتیسم مفصلی
- آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان (JIA) در کودکان 2 سال به بالا
ملوکسیکام چگونه کار می کند؟
ملوکسیکام به گروهی از داروها به نام داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) تعلق دارد. داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی به کاهش درد، التهاب و تب کمک می کنند.
هنوز مشخص نیست این دارو برای کاهش درد چگونه کار می کند. احتمال می رود با کاهش سطح پروستاگلاندین، ماده ای مشابه هورمون که به طور معمول باعث التهاب می شود به کاهش تورم کمک کند.
نکات مهم در خصوص مصرف ملوکسیکام
همانگونه که به آن اشاره شد، ملوکسیکام جزو داروهای ضدالتهابی و غیر استروئیدی است که با کاهش هورمونهای ایجاد کننده التهاب و درد در بدن، برای درمان درد یا التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید و استئو آرتریت در بزرگسالان و کودکانی که حداقل ۲ سال دارند، استفاده میشود.
در ادامه به نکاتی اشاره خواهیم کرد که باید برای مصرف این دارو به آنها توجه داشته باشید:
۱. توجه داشته باشید که مصرف این دارو میتواند خطر حمله قلبی یا سکته قلبی را در بیماران افزایش دهد؛ به خصوص اگر بیمار به بیماریهای قلبی مبتلا باشد، مدت طولانی از این دارو استفاده کرده باشد و یا دوزهای بالایی از آن را مصرف کرده باشد.
۲. همچنین از این دارو درست قبل یا بعد از جراحی بایپس قلب (پیوند عروق کرونر یا CABG) استفاده نکنید.
۳. در صورتی که به هنگام مصرف این دارو به درد قفسه سینه، ضعف، تنگی نفس، سخنرانی خسته کننده یا مشکلات بینایی یا تعادل دچار شدید، حتما به اورژانس مراجعه کنید.
۴. مصرف ملوکسیکام ممکن است باعث خونریزی معده یا روده شود که این موضوع میتواند مرگبار باشد. توجه داشته باشید که در صورت استفاده از ملوکسیکام این شرایط (به ویژه در افراد مسن) میتواند بدون هشدار رخ دهد.
۵. در صورت وجود علائم خونریزی معده مانند مدفوع سیاه، مدفوع خونی یا قیری، سرفه خونی یا استفراغی که به رنگ قهوهای بنظر میرسد، به پزشک خود مراجعه کنید.
۶. در طول مدتی که از داروی ملوسیکام استفاده میکنید، از نوشیدن الکل پرهیز کنید؛ این کار ممکن است خطر ابتلا به خونریزی معده را افزایش دهد.
۷. قبل از استفاده از داروهای سرماخوردگی، آلرژی یا درد، با پزشک خود یا یک داروساز مشورت کنید. ترکیبات شیمیایی موجود در داروهای شبیه ملوکسیکام در بسیاری از داروهای ترکیبی موجود است.
۸. اگر سابقا از این دارو استفاده کردهاید و به آن حساسیت داشتهاید، یا اگر تا به حال پس از مصرف داروهای ضدالتهابی و غیر استروئیدی دچار حملههای آسمی یا واکنش شدید آلرژیک شدهاید، نباید از این دارو استفاد کنید.
۹. برای حصول اطمینان در خصوص بی خطر بودن مصرف این دارو، اگر به هر یک از شرایط زیر مبتلا بودهاید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید:
ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت و یا اگر قبلا سیگار میکشیدهاید.
- سابقه حمله قلبی، سکته مغزی یا لخته شدن خون
- سابقه زخم معده یا خونریزی
- ابتلا به آسم
- بیماری کلیوی (یا اگر در حال دیالیز کلیه هستید)
- ابتلا به بیماریهای کبدی
- احتباس مایعات در بدن
۱۰. مصرف ملوکسیکام در ۳ ماه آخر بارداری ممکن است به نوزاد متولد نشدهی شما آسیب وارد کند؛ بنابراین اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
۱۱. مصرفملوکسیکام ممکن است باعث به تاخیر افتادن تخمک گذاری در زنان شود؛ بنابراین در صورتی که تحت درمان برای باروری قرار دارید یا در حال تلاش برای باردار شدن هستید، نباید از این دارو استفاده کنید.
۱۲. این دارو میتواند به شیر مادر منتقل شده و باعث آسیب رسیدن به کودک شما شود؛ بنابراین هنگام استفاده از این دارو نباید به نوزاد خود شیر دهید.
۱۳. هنگام مصرف ملوکسیکام، از مصرف آسپیرین اجتناب کنید.
مقدار و نحوه مصرف قرص ملوکسیکام
مقدار مصرف ملوکسیکام معمولا یک قرص ۷.۵ میلیگرمی در روز است، ولی تحت نظر پزشک میتوان استفاده از آن را تا ۱۵ میلیگرم (یک عدد قرص ملوکسیکام ۱۵ یا دو عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵) در روز هم رساند.
توجه داشته باشید که قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد ۱۲ تا ۱۸ سال با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباید روزانه بیش از ۷.۵ میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵)، مصرف گردد.
توجه: اگر در یک روز، مصرف دارو را فراموش کردهاید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید. ولی در صورتی که 24 ساعت از زمانی که باید دارو را مصرف میکردید گذشته است مقدار مصرف را دو برابر نکرده و داروی همان روز را مصرف کنید.
عوارض مصرف ملکوسیکام
اگر علائم واکنش آلرژیک به ملوکسیکام همانند عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خفگی یا مشکل در تنفس، کهیر، تورم در چهره، لبها، زبان یا گلو را تجربه کردید، حتما به اورژانس یا پزشک مراجعه کنید.
اگر نشانههایی از حمله قلبی یا سکته را تجربه کردید (علائمی همانند انتقال درد از قفسه سینه به فک و شانهها، بیحسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن، واکنش خفیف، احساس تنگی نفس) سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
اگر هر یک از موارد زیر در شما بروز کرد، مصرف ملوکسیکام را متوقف کرده و در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید:
- احساس خارش پوست (میزان خارش مهم نیست)
- احساس تنگی نفس (حتی با انجام فعالیت سبک)
- تورم یا افزایش سریع وزن
- علائم خونریزی معده همانند مدفوع سیاه و خونی، سرفه خونی و استفراغ به رنگ قهوهای
- مشکلات کبدی، تهوع، درد بالای معده، خارش، احساس خستگی، علائم شبیه سرماخوردگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع سفالی رنگ، یرقان (زردی پوست و چشم)
- مشکلات کلیوی، ادرار کم یا متوقف شدن ادرار، تورم در پاها یا مچ پا، احساس خستگی یا کمبود نفس
- ابتلا به کم خونی، کمرنگ شدن پوست، احساس سرگیجه یا کمبود نفس و ضربان قلب سریع
عوارض جانبی شایع ملوکسیکام عبارتند از:
- ناراحتی معده، تهوع، استفراغ، سوزش سر دل
- اسهال و یبوست
- سرگیجه
- بروز علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا
- تداخل دارویی ملوکسیکام با داروهای دیگر
در صورت استفاده از داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام، اسکلیتوپام، فلوکستین (پروزاک)، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین، ترازودون یا ویولازودون، قبل از استفاده از ملوکسیام، با پزشک خود مشورت کنید. مصرف هر یک از این داروها با یک داروی ضدالتهابی و غیر استروئیدی میتواند به راحتی باعث ایجاد کبودی و خونریزی شود.
به پزشک خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود، داروهایی که قصد مصرف یا قصد متوقف کردن مصرف آنها را دارید اطلاع دهید، به ویژه:
- سیکلوسپورین
- لیتیوم
- متوترکسات
- پلی استایرن سولفونات سدیم (کای اگزالات)
- رقیق کننده خون (وارفارین، کومادین، یانتون)
- داروهای قلب یا فشار خون، از جمله دیورتیک یا “قرص آب”
- داروهای استروئیدی (مانند پردنیزون)
نکاتی تکمیلی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- بیماران مبتلا به آسم یا دارای حساسیت به آسپرین یا دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نباید از این دارو استفاده کنند.
- از مصرفملوکسیکام در سه ماهه اول و دوم بارداری باید اجتناب کرد. همچنین در ۳ ماه آخر بارداری ممکن است به جنین آسیب برساند.
- قرص را بطور کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید. مصرف این دارو همراه با غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از مصرف آن کمک مینماید.
- در صورتی که سیگاری هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- از آنجا که این دارو میتواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند، لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید.
- در صورتی که سابقه فشار خون بالا و یا وجود لخته در عروق، فشار خون و کلسترول بالا دارید، پزشک خود را مطلع نمایید.
- در صورت سابقه آسم، حساسیت، زخم معده یا دوازدهه و بیماریهای گوارشی (مانند کرون)، بیماری قلبی یا عروقی، لوپوس،مشکلات کبدی، کلیوی و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت سابقه حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین، ناپیروکسن، اینرو متاسین و ایبوبروفن و…) به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
- در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر (میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه کافی توصیه میشود.
عوارض جانبی مصرف ملوکسیکام
ملوکسیکام می تواند عوارض جانبی خفیف تا جدی ایجاد کند. فهرست زیر شامل برخی از عوارض جانبی کلیدی است که هنگام مصرف ملوکسیکام ممکن است رخ می دهد. البته دقت داشته باشید این فهرست شامل تمام عوارض جانبی احتمالی مصرف این دارو نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی احتمالی مصرف ملوکسیکام یا نکاتی در مورد چگونگی کنار آمدن با یک عارضه جانبی نگران کننده با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
عوارض جانبی شایع تر مصرف ملوکسیکام
عوارض جانبی شایع تری که می تواند با مصرف ملوکسیکام رخ دهد شامل موارد زیر است:
- درد شکمی
- اسهال
- سوءهاضمه یا سوزش معده
- حالت تهوع
- سرگیجه
- سردرد
- خارش یا بثورات
اگر عوارض خفیفی باشد به احتمال زیاد طی چند روز یا 2 هفته برطرف می شود، اما در صورت تشدید آنها یا از بین نرفتن به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی جدی مصرف ملوکسیکام
در صورت بروز عوارض جانبی جدی بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم تهدید کننده زندگی است بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید، عوارض جانبی جدی و علائم آنها شامل موارد زیر است:
حمله قلبی. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
- مشکل تنفسی
- عرق سرد
- درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، پشت، شانه ها، گردن، فک یا ناحیه بالای ناف شکم
سکته. علائم شامل موارد زیر است:
- بی حسی یا ضعف صورت، بازو یا پا در یک طرف بدن
- گیجی ناگهانی
- مشکل در گفتار یا درک گفتار
- مشکلات بینایی در یک یا هر دو چشم
- مشکل در راه رفتن یا از دست دادن تعادل یا هماهنگی
- سرگیجه
- سردرد شدید بدون هیچ دلیل دیگری
مشکلات معده و روده مانند خونریزی، زخم یا پارگی. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد شدید معده
- استفراغ خونین
- مدفوع خونین
- مدفوع سیاه و چسبناک
آسیب کبدی. علائم شامل موارد زیر است:
- ادرار تیره یا مدفوع کم رنگ
- حالت تهوع
- استفراغ
- بی اشتهایی
- درد در ناحیه معده
- زرد شدن پوست یا سفیدی چشم
افزایش فشار خون: علائم فشار خون شدید می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سردرد آزاردهنده
- حالت گیجی
- خون دماغ شدن
احتباس یا تورم آب. علائم شامل موارد زیر است:
- افزایش سریع وزن
- تورم در دستان، مچ پا یا پاها
- مشکلات پوستی مانند تاول زدن، لایه برداری یا بثورات قرمز پوستی
آسیب کلیه. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تغییر در میزان ادرار کردن یا میزان دفعات
- درد همراه با ادرار
- کاهش گلبول های قرمز خون (کم خونی)
- اثرات جانبی دستگاه گوارش
درد شکمی، اسهال، ناراحتی معده و حالت تهوع اغلب با مصرف این دارو رخ می دهد. درد، استفراغ و اسهال در کودکان بیشتر از بزرگسالان مشاهده می شود.
برخی مواقع عوارض جانبی این عوارض جانبی می تواند مشکلات جدی تری در معده ایجاد کند، بنابراین در صورت داشتن عوارض آزاردهنده به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:درمان های خانگی برای واریس
ملوکسیکام با سایر داروها تداخل ایجاد می کند
قرص خوراکی ملوکسیکام می تواند با چندین داروی دیگر تداخل ایجاد کند. فعل و انفعالات مختلف تاثیرات متفاوتی ایجاد می کند. به عنوان مثال، برخی می توانند در عملکرد دارو اختلال ایجاد کنند در حالی که برخی دیگر باعث افزایش بروزعوارض جانبی می شوند.
در زیر فهرستی از داروهایی که می توانند با ملوکسیکام تداخل ایجاد کنند آورده شده است. البته این فهرست شامل تمام داروهایی نیست که با ملوکسیکام تداخل دارد.
قبل از مصرف ملوکسیکام حتما تمام داروهای تجویز شده، بدون نسخه و سایر داروهای مصرفی را به پزشک نشان دهید، همچنین در مورد ویتامین ها، گیاهان و مکمل های مصرفی خود نیز با پزشک صحبت کنید زیرا به اشتراک گذاشتن این اطلاعات به شما در جلوگیری از تعاملات احتمالی کمک می کند.
داروهای ضدافسردگی و اضطراب
مصرف ملوکسیکام با داروهای ضدافسردگی و اضطراب خاص خطر خونریزی را افزایش می دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- مهارکننده های بازجذب سروتونین مانند سیتالوپرام
- مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین مانند ونلافاکسین
- کورتیکواستروئیدها
- مصرف ملوکسیکام با کورتیکواستروئیدها می تواند خطر زخم معده یا خونریزی را افزایش دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- پردنیزون
- دگزامتازون
داروی سرطان
مصرف پمترکسد با ملوکسیکام خطر ابتلا به عفونت، مشکلات کلیوی و معده را افزایش می دهد.
داروی پیوند
مصرف سیکلوسپورین با ملوکسیکام می تواند سطح سیکلوسپورین را در بدن افزایش دهد و باعث بروز مشکلات کلیوی شود. در صورت مصرف این داروها باهم پزشک باید عملکرد کلیه را کنترل کند.
داروی ضدروماتیس اصلاح کننده بیماری
مصرف متوترکسات با ملوکسیکام سطح متوترکسات را در بدن افزایش می دهد که این امر منجر به بروز مشکلات کلیوی و افزایش خطر ابتلا به عفونت می شود.
ضدانعقاد / رقیق کننده خون
مصرف وارفارین با ملوکسیکام خطر خونریزی معده را افزایش می دهد.
داروی اختلال دو قطبی
مصرف لیتیوم با ملوکسیکام باعث افزایش مقادیر لیتیوم در خون تا میزان خطرناک می شود. علائم مسمومیت با لیتیوم شامل لرز، تشنگی بیش از حد یا گیجی است. در صورت مصرف این دارو باهم پزشک باید سطح لیتیوم را کنترل کند.
داروهای فشار خون
مصرف این داروها با ملوکسیکام اثرات کاهش دهنده فشار خون این داروها را کاهش می دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:
- مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARB) مانند کاندسارتان و والسارتان
- بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) مانند بنازپریل و کاپتوپریل
- بتابلاکرها مانند پروپرانولول و آتنولول
- داروهای ادرار آور
مصرف برخی از داروهای ادرار آور با ملوکسیکام می تواند اثربخشی این داروها را کاهش دهد. نمونه هایی از این دیورتیک ها عبارتند از:
- هیدروکلروتیازید
- فورزماید
داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)
ملوکسیکام خودش یک NSAID است که ترکیب آن با سایر داروهای این گروه خطر بروز عوارض جانبی مانند خونریزی معده یا زخم را افزایش می دهد. نمونه هایی از NSAID ها عبارتند از:
- آسپرین
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- اتودولاک
- دیکلوفناک
- فنوپروفن
- کتوپروفن
- تولمتین
- ایندومتاسین
نحوه مصرف ملوکسیکام
دوز تجویزی ملوکسیکام توسط پزشک به عوامل مختلفی بستگی دارد. این شامل:
- نوع و شدت بیماری که برای درمان از ملوکسیکام استفاده می کنید
- سن
- شکل مصرفی ملوکسیکامی
- سایر مشکلاتی مانند آسیب کلیه که ممکن است داشته باشید
به طور معمول پزشک روند درمان را با دوز پایین شروع می کند و با گذشت زمان آن را تنظیم می کند تا به دوز مناسب برای شما دست یابد.
اطلاعات زیر توضیح دوزهای مصرفی است که به طور معمول استفاده یا توصیه می شوند. با این حال، حتما دوز مصرفی را پزشک برای شما تجویز می کند و این کار به طور قطع بهترین دوز را برای شما تعیین می کند.
فرم ها و نقاط قوت ملوکسیکام
عمومی: ملوکسیکام
فرم: قرص خوراکی
نقاط قوت: 7.5 و 15 میلی گرم
مارک: موبیک
فرم: قرص خوراکی
نقاط قوت: 7.5 و 15 میلی گرم
مارک: Qmiiz ODT
فرم: قرص تجزیه خوراکی
نقاط قوت: 7.5 و 15 میلی گرم
مقدار مصرف برای درمان آرتروز
دوز برای بزرگسالان (سنین 18 سال به بالا)
دوز شروع به طور معمول: 7.5 میلی گرم یک بار در روز مصرف شود
حداکثر مقدار مصرف: 15 میلی گرم در روز
مقدار مصرف کودک (سنین 0 تا 17 سال)
مقدار مصرف افراد زیر 18 سال مشخص نشده است. این دارو در این گروه سنی برای این بیماری ایمن و موثر نیست.
مقدار آن برای درمان آرتریت روماتوئید
دوز بزرگسالان (سنین 18 سال به بالا)
دوز شروع به طور معمول: 7.5 میلی گرم یک بار در روز مصرف شود
حداکثر مقدار مصرف: 15 میلی گرم در روز
مقدار مصرف کودک (سنین 0 تا 17 سال)
مقدار مصرف افراد زیر 18 سال مشخص نشده است و اینکه دارو در این گروه سنی برای این بیماری ایمن و موثر شناخته نشده است.
مقدار مصرف آن برای آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان (JIA)
مقدار مصرف کودک (سن 2 تا 17 سال)
دوز شروع معمول (130 پوند / 60 کیلوگرم): 7.5 میلی گرم یک بار در روز
حداکثر دوز مصرفی: 7.5 میلی گرم در روز
مقدار مصرف کودک (سنین 0 تا 1 سال)
مقدار مصرف برای کودکان زیر 2 سال مشخص نشده است. در نظر داشته باشید این دارو در این گروه سنی ایمن و موثر نیست.
ملاحظات ویژه دوز مصرفی ملوکسیکام
برای افرادی که همودیالیز می شوند: این دارو در دیالیز حذف نمی شود. مصرف دوز معمول ملوکسیکام هنگام دریافت همودیالیز باعث تجمع دارو در خون می شود. این عارضه باعث بروز عوارض جانبی بدتر می شود. حداکثر دوز روزانه برای افراد 18 سال به بالا و دریافت همودیالیز 5/7 میلی گرم در روز است.
هشدارهایی پیرامون ملوکسیکام
هشدارهای سازمان غذا و داروی آمریکا
این دارو دارای هشدار جعبه سیاه، جدی ترین هشدار سازمان غذا و داروی آمریکا است. هشدار جعبه سیاه در مورد اثرات دارویی خطرناک به پزشکان و بیماران هشدار می دهد.
هشدار خطر قلب: این دارو خطر ابتلا به لخته خون، حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد که حتی می تواند کشنده باشد. در صورت مصرف آن در طولانی مدت در دوزهای بالا یا اگر قبلا با مشکلات قلبی یا عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا مواجه بوده اید خطر بیشتر شما را تهدید می کند.
قبل و حین عمل جراحی پیوند عروق کرونر یا بعد از آن نباید ملوکسیکام را برای درد مصرف کرد زیرا خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته را افزایش می دهد.
هشدار مشکلات معده: این دارو خطر بروز مشکلات معده و روده را افزایش می دهد که این موارد شامل خونریزی، زخم و سوراخ در معده یا روده است که می تواند کشنده باشد. این اثرات هر زمان که شما این دارو را مصرف می کنید می تواند رخ دهد و ممکن است بدون هیچ علائم و نشانه ای باشد. بزرگسالان 65 سال به بالا بیشتر در معرض مشکلات معده یا روده هستند.
هشدار آلرژی
اگر دچار خارش پوست، علائم آسم یا واکنش آلرژیک به آسپرین یا سایر NSAID ها هستید از مصرف ملوکسیکام خودداری کنید زیرا واکنش دوم می تواند بسیار شدیدتر باشد.
هشدار آسیب کبدی
این دارو ممکن است بر کبد تاثیر بگذارد. از علائم آن می توان به زردی پوست یا سفیدی چشم و التهاب، آسیب یا نارسایی کبدی اشاره کرد، بنابراین هنگام مصرف این دارو پزشک عملکرد کبد را مورد بررسی قرار می دهد.
هشدار فشار خون
این دارو باعث افزایش یا تشدید فشار خون می شود که می تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. هنگام مصرف ملوکسیکام پزشک فشار خون شما را نیز بررسی می کند. برخی از داروها برای فشار خون بالا ممکن است هنگام استفاده از ملوکسیکام مانند گذشته کار نکنند.
هشدار آلرژی
ملوکسیکام می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند. علائم شامل موارد زیر است:
- مشکل تنفسی
- تورم گلو یا زبان
- کهیر
در صورت ابتلا به آسم، آبریزش بینی و پولیپ بینی ملوکسیکام مصرف نکنید. علاوه بر این، اگر دچار خارش، مشکل تنفسی یا واکنش آلرژیک به آسپرین یا سایر NSAID ها شده اید مصرف آن را قطع کنید. اگر در گذشته نسبت به مصرف این دارو واکنش آلرژیک داشته اید این دارو را دیگر مصرف نکنید زیرا مصرف مجدد آن می تواند کشنده باشد.
هشدارهایی برای افراد دارای شرایط خاص
برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا عروقی: این دارو خطر لخته شدن خون را که می تواند باعث حمله قلبی یا سکته شود افزایش می دهد، همچنین باعث احتباس مایعات می شود که در نارسایی قلبی مشترک است.
برای افرادی که فشار خون بالا دارند: این دارو ممکن است فشار خون را بدتر کند که خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می هد.
برای افراد مبتلا به زخم معده یا خونریزی: ملوکسیکام می تواند این شرایط را بدتر کند. در صورت داشتن سابقه این بیماری ها و استفاده از این دارو احتمال ابتلای مجدد به آن بیشتر است.
برای افرادی که آسیب کبدی دارند: ملوکسیکام باعث بیماری کبد و تغییر در عملکرد آن می شود. حتی ممکن است آسیب کبدی را تشدید کند.
برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی: در صورت مصرف ملوکسیکام به مدت طولانی ممکن است عملکرد کلیه ها کاهش یابد و باعث تشدید بیماری شود، بنابراین قطع مصرف این دارو آسیب کلیوی ناشی از دارو را معکوس می کند.
برای افراد مبتلا به آسم: ملوکسیکام باعث اسپاسم برونش و دشواری در تنفس می شود به ویژه اگر در صورت مصرف آسپرین آسم تشدید شود.
بیشتر بخوانید:خودآزمایی سینه برای تشخیص به موقع سرطان پستان
اخطارها برای گروه های دیگر
برای زنان باردار: استفاده از ملوکسیکام در سه ماهه سوم بارداری خطر اثرات منفی بر بارداری را افزایش می دهد. بعد از 29 هفته بارداری نباید ملوکسیکام مصرف کنید، بنابراین در صورت بارداری درباره مصرف این دارو با پزشک خود صحبت کنید. ملوکسیکام باید در دوران بارداری فقط در صورت صلاحدید پزشک مصرف شود.
در صورت داشتن قصد بارداری با پزشک خود صحبت کنید: ملوکسیکام باعث تاخیر قابل برگشت تخمک گذاری می شود، بنابراین اگر به سختی باردار می شوید یا نابارور هستید از مصرف ملوکسیکام خودداری کنید.
زنان شیرده: مشخص نیست ملوکسیکام به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، اما با در نظر گرفتن احتمال وقوع آن در صورت شیردهی و مصرف ملوکسیکام می تواند عوارض جانبی در کودک ایجاد کند. شما با کمک پزشک می توانید تصمیم بگیرید ملوکسیکام مصرف کنید یا شیردهی را قطع کنید.
برای سالمندان: افراد 65 سال به بالا بیشتر در معرض خطر عوارض جانبی ملوکسیکام قرار دارند.
برای کودکان: مشخص شده است برای درمان JIA این دارو برای کودکان 2 سال به بالا بی خطر و موثر است، اما مصرف آن برای کودکان زیر 2 سال ممنوع است.
برای درمان سایر بیماری ها این دارو برای کودکان در هر سنی گزینه بی خطر و موثر نبوده است، بنابراین نباید در افراد زیر 18 سال استفاده شود.
ملوکسیکام را طبق دستور پزشک مصرف کنید
قرص خوراکی ملوکسیکام برای درمان کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده می شود، بنابراین در صورت عدم استفاده آن طبق دستور پزشک خطراتی به همراه خواهد داشت.
در صورت قطع یا عدم مصرف دارو: علائم باقی می ماند و ممکن است بدتر شود.
در صورت از دست دادن دارو یا عدم مصرف آن طبق برنامه: داروی ممکن است اثربخشی خوبی نداشته باشد یا عملکرد آن به طور کامل از کار بیفتد. برای دریافت بهترین نتیجه باید مقدار مشخصی از دارو همیشه در بدن باشد.
در صورت مصرف بیش از حد آن: سطح خطرناکی از دارو را در بدن خود دارید که علائم مصرف بیش از حد آن شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع
- استفراغ
- دل درد
- خونریزی معده
مصرف بیش از حد ملوکسیکام حتی باعث نارسایی عضو یا مشکلات جدی قلبی می شود. اگر فکر می کنید مقدار زیادی از این دارو را مصرف کرده اید با پزشک خود تماس بگیرید، اما در صورت شدید بودن علائم با اورژانس تماس بگیرید.
در صورت فراموشی دوز مصرفی چه کاری باید انجام داد: اگر یک دوز را فراموش کردید آن را در اسرع وقت مصرف کنید. با این حال، اگر فقط چند ساعت تا دوز بعدی زمان باقی مانده است دوز فراموش شده را حذف کرده و نوبت بعدی را به موقع مصرف کنید. دقت داشته باشید برای دو برابر کردن اثر داور دوز مصرفی را افزایش ندهید زیرا منجر به بروز عوارض جانبی جدی می شود.
نحوه تشخیص اثربخشی دارو: باید درد و التهاب کمتری را تجربه کنید.
ملاحظات مهم برای مصرف ملوکسیکام
اگر پزشک قرص خوراکی ملوکسیکام برای شما تجویز می کند این ملاحظات را در ذهن داشته باشید.
عمومی
ملوکسیکام را می توان همراه با غذا یا بدون آن مصرف کرد. اگر مصرف این دارو باعث ناراحتی معده می شود مصرف آن با شیر و غذا توصیه می شود.
نصف کردن قرص خوراکی ملوکسیکام ایرادی ندارد.
نحوه نگهداری ملوکسیکام
این دارو را در دمای اتاق 77 درجه فارنهایت معادل 25 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. در صورت نیاز می توانید آن را برای مدت کوتاهی در دمای بین 59 تا 86 درجه فارنهایت معادل 15 درجه تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
این دارو را از دمای بالا دور نگه دارید.
داروهای خود را از قسمت های مرطوب خانه مانند حمام نگهداری نکنید و از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور باشد.
دوباره شارژ کردن نسخه
نسخه این دارو قابل شارژ است. برای دریافت مجدد دارو نیازی به نسخه جدید نیست و پزشک می تواند تعداد شارژ مجدد آن را را روی نسخه بنویسد.
سفر و دارو
هنگام مسافرت با داروهای خود:
همیشه داروهای خود را همراه داشته باشید. هنگام پرواز هرگز آن را درون چمدان قرار ندهید بلکه آن را در کیف دستی خود نگه دارید.
نگران دستگاه های اشعه ایکس در فرودگاه نباشید. این دستگاه ها به داروی شما آسیب نمی رسانند.
ممکن است لازم باشد جعبه و نسخه داروهای خود را بر ای نشان دادن به کارمندان فرودگاه همراه داشته باشید.
این دارو را در قسمت داشبورد اتومبیل خود قرار ندهید، همچنین آن را در اتومبیل رها نکنید به ویژه زمانی که هوای بسیار سرد یا گرم است از انجام این کار خودداری کنید.
نظارت بالینی درباره مصرف ملوکسیکام
در طول درمان با این دارو پزشک باید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهد:
- فشار خون
- عملکرد کبد
- عملکرد کلیه
- شمارش گلبول های قرمز برای بررسی کم خونی
ملوکسیکام، نحوه مصرف و عوارض جانبی آن
ملوکسیکام به عنوان دارویی برای درمان آرتروز درد، تورم و سفتی مفاصل را کاهش می دهد. ملوکسیکام در گروه داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) قرار می گیرد. در صورت طی کردن روند درمان بیماری مزمن مانند آرتروز هستید با پزشک خود در مورد درمان های غیردارویی یا استفاده از داروهای دیگر برای درمان درد خود مشورت کنید.
نحوه استفاده از ملوکسیکام
قبل از شروع مصرف ملوکسیکام و هر بار شارژ کردن نسخه خود بروشور داخل جعبه دارو را با دقت بخوانید و در صورت داشتن هرگونه سوالی با پزشک خود صحبت کنید. به گزارش وب ام دی، این دارو طبق دستور پزشک و به طور معمول یکبار در روز به صورت خوراکی باید مصرف شود. یک لیوان آب کامل معادل با 8 اونس / 240 میلی لیتر همراه با ملوکسیکام بنوشید. دقت داشته باشید حداقل 10 دقیقه بعد از مصرف این دارو از دراز کشیدن خودداری کنید.
در صورت استفاده از فرم مایع این دارو شیشه شربت را قبل از مصرف هر دوز به آرامی تکان دهید. دوز مصرفی خود را با قاشق مخصوص داخل جعبه دارو اندازه گیری کنید زیرا ممکن است در صورت استفاده از قاشق غذاخوری یا مرباخوری دوز مناسب را دریافت نکنید.
در صورت استفاده از قرص خوراکی ملکوسیکام تا زمانی که آماده مصرف نیستید دارو را از بسته بندی خارج نکنید. با دست های خشک فویل ورق دارو را جدا کنید تا با احتیاط قرص را از داخل ورق خارج کنید. قرص داخل ورق دارو را از روی فویل آن فشار ندهید زیرا این کار باعث وارد شدن آسیب به آن می شود.
در صورت بروز ناراحتی معده حین مصرف این دارو آن را همراه با غذا، شیر یا یک ضداسید مصرف کنید. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان توسط پزشک تعیین می شود. همیشه برای روند درمانی با این دارو کمترین دوز موثر و فقط برای مدت زمان تعیین شده تجویز می شود. از استفاده بیش از حد از ملوکسیکام خودداری کنید زیرا دوزهای بالاتر احتمال زخم معده یا خونریزی را افزایش می دهد.
ملوکسیکام به صورت های مختلفی مانند قرص، کپسول و شربت وجود دارد، بنابراین دقت داشته باشید بدون مشورت با پزشک خود حین روند درمان انواع مختلف دارو را باهم جایگزین نکنید. برای مشاهده اثربخشی این دارو به احتمال زیاد 2 هفته زمان نیاز است تا شاهد مزایای کامل مصرف این دارو باشید.
با مصرف مرتب این دارو و طی شدن کامل دوره درمان از حداکثر مزایای این دارو بهره مند شوید. برای اینکه مصرف ملوکسیکام را فراموش نکنید بهتر است هر روز سر ساعت مشخصی از آن استفاده کنید. در صورت تشدید شرایط یا علائم و عدم بهبودی یا بروز هرگونه عارضه جانبی به پزشک مراجعه کنید.
اثرات جانبی مصرف ملوکسیکام
ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه یا اسهال از جمله عوارض جانبی شایع مصرف ملوکسیکام است، بنابراین در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده، بنابراین وی تشخیص داده منفعت این دارو بیش از عوارض جانبی آن است زیرا بسیاری از افراد برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه جانبی از مصرف این دارو خودداری می کنند.
این دارو در برخی افراد باعث افزایش فشارخون می شود، بنابراین به طور مرتب فشارخون خود را چک کنید و در صورت بالا بودن این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی از جمله کبودی / خونریزی آسان، سردرد مداوم / شدید، تغییرات ذهنی / خلقی، علائم مشکلات کلیوی مانند تغییر در میزان ادرار، سفتی گردن غیرقابل توضیح، علائم نارسایی قلبی مانند تورم مچ پا / پا، خستگی غیرمعمول، افزایش وزن غیرمعمول / ناگهانی به پزشک خود اطلاع دهید.
ملوکسیکام به ندرت باعث بروز بیماری جدی کبدی به احتمال زیاد کشنده می شود، اما در صورت مشاهده علائم آسیب کبدی از جمله ادرار تیره رنگ، تهوع مداوم / استفراغ / از دست دادن اشتها، درد معده / شکم و زردی چشم / پوست بلافاصله از کمک پزشکی استفاده کنید.
بروز واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به مصرف ملوکسیکام امری نادر است. با این حال، در صورت مشاهده هرگونه علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله بثورات پوستی، خارش / تورم به ویژه صورت / زبان / گلو، سرگیجه شدید و مشکل تنفسی بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این عوارض فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی مصرف ملوکسیکام نیست، بنابراین در صورت مشاهده سایر عوارض با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
موارد احتیاط درباره مصرف ملوکسیکام
قبل از مصرف ملوکسیکام در صورت داشتن حساسیت نسبت به مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع دهید یا حتی داشتن حساسیت نسبت به مصرف آسپرین یا سایر NSAID ها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و سلکوکسیب یا حتی داشتن هر گونه آلرژی دیگر. ملوکسیکام حاوی مواد غیرفعال است که می تواند باعث بروز واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود.
قبل از استفاده از ملوکسیکام درباره سابقه پزشکی یا حتی خانوادگی خود به ویژه آسم (شامل سابقه بدتر شدن تنفس پس از مصرف آسپیرین یا سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ها)، بیماری کبدی، مشکلات معده / روده / مری (مانند خونریزی، زخم و سوزش معده)، بیماری های قلبی (مانند سابقه حمله قلبی)، فشار خون بالا، سکته مغزی، اختلالات خونی (مانند کم خونی، مشکلات خونریزی / لخته شدن) و پولیپ بینی با پزشک خود صحبت کنید.
مشکلات کلیه ممکن است با استفاده از داروهای داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی از جمله ملوکسیکام ایجاد شود. در صورت کمبود آب بدن، نارسایی قلبی یا بیماری کلیوی، میانسالی یا استفاده از داروهای خاص مشکلات به احتمال زیاد بروز می کند. برای جلوگیری از کمبود آب بدن بر اساس دستور پزشک مایعات فراوان بنوشید و در صورت تغییر در میزان ادرار بلافاصله با پزشک خود صحبت کنید.
ملوکسیکام احتمال می رود باعث بروز سرگیجه شود که در صورت مصرف الکل یا ماری جوانا سرگیجه نیز تشدید می یابد، بنابراین تا زمانی که هوشیاری کامل خود را به دست نیاورده اید از انجام کارهایی مانند رانندگی یا کار با ماشین آلان صنعتی خودداری کنید. در نظر داشته باشید در صورت استفاده از ماری جوانا حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
ملوکسیکام در برخی افراد باعث خونریزی معده می شود. استفاده روزانه از الکل و تنباکو به ویژه در صورت همزمانی با مصر ف این دارو خطر خونریزی معده را افزایش می دهد، بنابراین باید مصرف الکل و سیگار را محدود یا به طور کامل قطع کنید.
قرص ملوکسیکام ممکن است حاوی آسپارتام باشدف بنابراین در صورت ابتلا به فنیل کتونوری (PKU) یا هر نوع بیماری دیگر که شما را ملزم به محدود کردن یا اجتناب از مصرف آسپارتام یا فنیل آلانین ر رژیم خود می کند. با پزشک یا داروساز در مورد استفاده بی خطر ملوکسیکام صحبت کنید.
ملوکسیکام در برخی افراد حساسیت را نسبت به نور آفتاب بیشتر می کند در این صورت باید زمان سپری کدرن خود زیر ور آفتاب را محدود کنید و از دستگاه سولارم یا چراغ های آفتاب پرهیز کنید. در فضاهای باز نیز از ضدآفتاب استفاده کنید و لباس محافظ بپوشید. در صورت آفتاب سوختگی یا بروز تاول های پوستی / قرمز رنگ بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
قبل از انجام هرگونه عمل جراحی در مورد تمام محصولاتی که استفاده می کنید از جمله داروهای تجویز شده، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید. افراد مسن ممکن است هنگام استفاده از ملوکسیکام بیشتر در معرض خونریزی معده / روده، مشکلات کلیوی، حمله قلبی و سکته قرار گیرند.
قبل از استفاده از ملوکسیکام زنان در سنین باروری باید با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات احتمالی پیرامون این دارو صحبت کنند. در صورت بارداری یا داشتم قصد بارداری باید در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید زیرا این دارو می تواند به نوزاد تازه متولد شده صدمه بزند و باعث بروز مشکلاتی در روند زایمان طبیعی شود.
مصرف آن در دوران بارداری از 20 هفتگی تا زمان زایمان توصیه نمی شود، اما در صورت تشخیص پزشک مبنی بر مصرف این دارو باید بین هفته های 20 تا 30 بارداری از این دارو استفاده شود و کمترین دوز موثر را در کمترین زمان ممکن استفاده شود. بعد از 30 هفته بارداری از مصرف ملوکسیکام خودداری کنید.
هنوز مشخص نیست این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. با این حال، داروهای مشابه به شیر مادر منتقل می شوند و احتمال می رود به نوزاد شیرخوار آسیب وارد کنند، بنابراین بهتر است قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
فعل و انفعالات ملوکسیکام
تداخلات دارویی می تواند نحوه عملکرد داروها و اثربخشی آنها را تغییر دهد یا حتی خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این سند شامل همه تداخلات دارویی احتمالی نیست، بنابراین فهرستی از تمام محصولات مصرفی خود از جمله داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی تهیه کنید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دقت داشته باشید بدون تایید پزشک دوز داروها را شروع، متوقف یا تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با ملوکسیکام تداخل داشته باشند عبارتند از: آلیسکیرن، بازدارندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین مانند کاپتوپریل و لیزینوپریل، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین 2 (مانند لوزارتان و والسارتان)، سیدوفوویر، لیتیوم، متوترکسات (درمان با دوز بالا)، “قرص های ادرارآور” (دیورتیک هایی مانند فورزماید).
این دارو در صورت مصرف با سایر داروها که ممکن است باعث بروز خونریزی شود نیز این احتمال را افزایش می دهد به عنوان مثال می توان به داروهای ضدپلاکت مانند کلوپیدوگرل، “داروهای رقیق کننده خون” مانند دابی گاتران / انوکساپارین / وارفارین و غیره اشاره کرد.
در صورت استفاده از شربت ملوکسیکام اگر از سدیم پلی استایرن سولفونات نیز استفاده می کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
برچسب های تمام داروهای تجویز شده و بدون نسخه را به دقت بررسی کنید زیرا بسیاری از داروها حاوی تسکین دهنده درد / کاهش دهنده تب (آسپرین، NSAID مانند سلکوکسیب، ایبوپروفن یا کتورولاک) هستند. این داروهای مشابه ملوکسیکام ر صورت مصرف همزمان با آن ممکن است خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهند.
با این حال، اگر پزشک مصرف دوز پایین آسپرین را جهت جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی به طور معمول با دوزهای 81 تا 325 میلی گرم در روز را تجویز کرده باید مصرف آسپرین را ادامه دهید مگر اینکه پزشک مصرف آن را متوقف کند.
مصرف بیش از حد ملوکسیکام
در صورت مصرف بیش از حد ملوکسیکام و بروز علائم جدی مانند از دست دادن یا مشکل تنفسی با اورژانس تماس بگیرید. از علائم مصرف بیش از حد ملوکسیکام می توان به تنفس آهسته / کم عمق، خواب آلودگی شدید، درد شدید معده و استفراغ اشاره کرد. دقت داشته باشید ملوکسیکام توسط پزشک با توجه به شرایط و وضعیت جسمانی برای شما تجویز شده، بنابراین از اشتراک گذاری آن با دیگران یا حتی توصیه مصرف آن برای افراد دیگر خودداری کنید.
علاوه بر این، این دارو احتمال می رود در برخی آزمایش ها مانند شمارش خون، فشار خون، آزمایش های عملکرد کلیه / کبد) که به صورت دوره ای برای کنترل پیشرفت بیماری انجام می شود تاثیبر منفی بگذارید، بنابراین قبل از انجام هرگونه آزمایشی بهتر است در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.
درمان غیر دارویی برای آرتروز که توسط پزشک تیید شده است مانند کاهش وزن در صورت نیاز، انجام ورزش های تقویت کننده و سایر راهکارهای مفید می تواند به بهبود انعطاف پذیری، دامنه حرکت و عملکرد مفصلی فرد کمک کند، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید.
دوز از دست رفته ملوکسیکام
در صورت فراموشی یک دوز از این دارو به محض یادآوری آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک به زمان دوز بعدی بود از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید و دوز بعدی را سر ساعت خود مصرف کنید. دقت داشته باشید برای جبران دوز از دست رفته در نوبت جدید مصرف دارو میزان آن را جهت افزایش اثربخشی افزایش ندهید زیرا این کار ممکن است باعث بروز عوارض جانبی باشد.
نحوه نگهداری ملوکسیکام
ملوکسیکام را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید و از نگهداری آن در مکان هایی مانند حمام خودداری کنید. دقت داشته باشید همه داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
داروها را داخل چاه توالت یا فاضلاب برای از بین بردن نریزید مگر اینکه این کار در منطقه زندگی شما مجاز باشد، بنابراین ملوکسیکام را در صورت عدم نیاز یا پایان تاریخ انقضا به روش درست از بین ببری می توانید برای انجام آن با داروساز یا شرکت محلی دفع زباله نیز مشورت کنید.
مترجم: الهه زارعی
میکسودین داروی ضد التهاب طبیعی
سالاری
دکترم این دارو را همراه با پروستاتان و آفاکسیم برايه ترشحات عفونی مجاری ادرار و پروستاتم که در سونوگرافی کمی بزرگ بوده تجویز کردن.. وقتی مقاله شمارو خوندم ربطی با بیماری خودم در مقاله نبود. چرا دکتر این دارو را تجویز کرده؟ آیا به مورد بیماریه من ربط دارد؟ ممنون از پاسخگوییتون. در ضمن از قراره معلوم این دارو میتونه عوارض خطرناکی داشته باشه.!! که نگران کنندس
لیلا بگلری
با این توضیحات به نظرم استفاده نکنم بهتره
شکری
توضیحات کامل بود با تشکر فراوان
علی ابراهیمی
سلام من به دیسک کمر وپارگی آن مبتلا شدم .به پزشک جرتح ومتخصص مربوطه مراجعه کردم .برای تسکین درد کپسول ملوکسیکام همرا دیکلوفناک تجویز کرد .بااطلاعاتی که اینجا نوشته درتضاد بود .بنده را راهنمایی کنید چه کارکنم .تشکر
فاطمه محمدی
سلام لطفا در مورددندان بدون ایمپلنت یا کاشت بفرمایید چه روشی انجام میدهید که جای دندان را میگیرد وهزینه ان چقدر است وکجا میتوانیم انجام بدهیم
کبری موسی علی
عالی و آموزنده بود
نرگس
همش که ضرر بود....😕
یوسف
سلام .این دارو را یک روز خوردم چنان دردی در شکم و معده و سمت اپاندیس داشتم .یک دکتر میگفت عفونت روده .یکی دیگه میگفت اپاندیس خلاصه نزدیک بود برم زیر تیغ عمل .لطفا کسی از این دارو مصرف نکند .
جعفری علی
اعلا .سپاس فراوان جعفری از پیام نور مرند
جعفری علی
اعلا .سپاس فراوان
قسیم
باسلام من نزدیک به 25سال است که ازناراحتی پادرد رنج میبرم.هربارکه به پزشک ارتوپدوجراح بیماریهای استخوان مراجعه میکنم.ملوکسیکام.ناپروکسن.ومتوکاربا مول برام تجویز میکنه.به غیرازاین داروها.آیاداروهای دیگری برای علاج درد پایم پیدا میشه که کمترین عوارض داشته باشند.یا آمپولهایی باشندکه استخوان را تقویت کنند.البته من فقط بعضی وقتها مثلا درفاصله چندین ماه پایم درد میکند.چون گاهی مواقع عفونت پیدا میکند.ودردش بیشتر میگردد.باتشکر.قسیم یزدانی ازآذربایجان غربی.لطفا راهنمایی کنید.