تقویت سیستم ایمنی بدن با روغن زیتون امکان پذیر است. علاوه بر روغن زیتون دیگر خوراکی ها که در ادامه این مقاله معرفی خواهند شد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهند کرد.
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن با روغن زیتون
اسیدهای چرب در روغن زیتون نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارند. ثابت شده که روغن زیتون، سیستم ایمنی را در برابر حملات خارجی میکرو ارگانیسم ها،باکتری ها و ویروس ها تقویت می کند.
مصرف مرکبات
در زمان سرماخوردگی اغلب افراد به ویتامین سی روی میاورند چراکه این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ویتامین سی تولید گلبول های سفید را در بدن افزایش میدهد. برخی از میوه های محبوب خانواده مرکبات عبارتند از:
گریپ فروت
پرتقال
نارنگی
لیمو ترش
لیمو شیرین
از آنجایی که بدن ویتامین سی را تولید و یا ذخیره نمیکند، باید هر روز مواد غذایی که حاوی این ویتامین میباشند را مصرف کنید. تقریبا همه مرکبات سرشار از مقدار زیادی ویتامین سی میباشند بنابراین سعی کنید حتما مرکبات را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
فلفل دلمه ای قرمز
اگر فکر میکنید که مرکبات بیش از هر ماده غذایی دیگری ویتامین سی دارند، سخت در اشتباه هستید چراکه فلفل دلمه ای قرمز حداقل 2 برابر هر مرکبات دیگری دارای ویتامین سی میباشد. فلفل دلمه ای قرمز دارای بتاکاروتن نیز میباشد. این فلفل علاوه بر کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن به حفظ سلامت پوست و چشم ها نیز کمک شایانی میکند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی میزان بسیار زیادی ویتامین و مواد معدنی دارد و حاوی ویتامین های A، B و E میباشد و همچنین آنتی اکسیدان ها و فیبر غذایی زیادی نیز دارد. کلم بروکلی یکی از بهترین سبزیجاتی است که میتوانید در برنامه غذایی تان بگنجانید. اگر میخواهید از همه خواص و مواد مفید محتوی کلم بروکلی بهرمند شوید، خیلی کم آن را بپزید و یا خام بخورید.
سیر
سیر در همه جای دنیا یافت شده و در دستور تهیه بسیاری از غذا ها نیز وجود دارد. سیر طعم فوق العاده ای به غذا میدهد و برای حفظ سلامتی نیز بسیار مفید است. حتی اولین تمدن های بشر نیز از اهمیت و خواص شگفت انگیز سیر اطلاع داشتند. سیر به کاهش فشار خون کمک کرده و از سخت شدن رگ های خونی جلوگیری میکند. خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن سیر به دلی داشتن ترکیبات سولفور دار مثل آلیسین است.
زنجبیل
زنجبیل نیز یکی دیگر از گیاهانی میباشد که اغلب مردم پس از مریض شدن به سراغ آن میروند. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی زیادی میباشد و به همین دلیل میتواند گلودرد و یا سایر بیماری های التهابی را از بین ببرد. زنجبیل به کاهش حالت تهوع نیز کمک میکند. از دیگر فواید زنجبیل میتوان به کاهش درد های مزمن و کاهش کلسترول خون اشاره کرد.
اسفناج
اسفناج علاوه بر داشتن مقدار زیادی ویتامین سی، آنتی اکسیدان ها و بتاکاروتن بسیاری نیز دارد. این محتویات اسفناج باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونت ها میشود. درست مثل کلم بروکلی، اگر میخواهید از تمام خواص اسفناج بهرمند شوید باید آن را خام بخورید. اگر میخواهید اسفناج خام دوست ندارید، میتوانید آن را بپزید اما باید خیلی کم پخته شود.
ماست
سعی کنید ماستی بخرید که دارای باکتری های مفید زنده و فعال باشد، مثل ماست یونانی. این باکتری ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکنند. همیشه ماست ساده بخورید و از مصرف ماست های طعم دارد که دارای اسانس های مصنوعی و شیرینی هستند بپرهیزید. برخی از انواع ماست های غنی شده با ویتامین د نیز وجود دارد که دارای خواص بیشتری هستند.
بادام
زمانیکه بحث مقابله با بیماری ها میشود، ویتامین ای یک پله پایین تر از ویتامین سی قرار میگیرد اما این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی نقش بسیار تعیین کننده ای دارد. ویتامین ای یک ویتامین محلول در چربی است، یعنی تنها در حضور چربی میتواند جذب بدن شود. بطور کلی مغزیجات دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی میباشند و از این رو برای سلامتی بسیار مفید هستند. یک فنجان بادام میتواند تقریبا تمام نیاز روزانه بدن به ویتامین ای را تامین کند.
زردچوبه
زردچوبه اغلب به عنوان یک عطر دهنده و ادویه استفاده میشود. اما آیا میدانستید که این گیاه شگفت انگیز خواص ضد التهابی زیادی دارد و میتواند آرتروز و آرتریت روماتوئید را درمان کند؟ میزان بالای کورکومین موجود در زرد چوبه (که باعث رنگ متمایز این ادویه شده) میتواند به کاهش آسیب های ماهیچه ای کمک کند.
چای سبز
هم چای سیاه و هم چای سبز سرشار از آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید میباشد. البته چای سبز دارای آنتی اکسیدان های دیگری نیز میباشد که در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. فرایندی که چای سبز برای تبدیل شدن به چای سیاه طی میکند، باعث میشود که بسیاری از آنتی اکسیدان های آن را از بین ببرد و دقیقا به همین علت است که میگویند که چای سبز خواص بسیار بیشتری نسب به چای سیاه دارد. چای سبز نوعی آمینو اسید به نام ال تینین نیز دارد که به با مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا به بدن کمک میکند.
سیب زمینی
سیب زمینی دارای میزان قابل ملاحظه ای از ویتامینA می باشد.
از طرفی پوست انسان، نقش پررنگی در مقابله با ورود میکروب به درون بدن ایفا می کند و کمبود ویتامین A عامل اصلی آسیب پذیری پوست بوده و آن را در برابر ویروس ها و باکتری های مختلف شکننده می کند.
بنابراین روزانه با مصرف حدود نصف فنجان سیب زمینی پخته می توانید بدن تان را از این ویتامین
حیاتی تامین کرده و به دنبال آن سیستم ایمنی تان نیز تقویت شود.
منبع الودکتر