همیشه افرادی هستند که در برابر داروهایی شیمیایی مقاومت می کنند اما داروهای گیاهی را مورد مصرف قرار می دهند. معمولا داروها و روغن های گیاهی عوارض داروهای شیمیایی را ندارد.به همین علت مصرف آن ها بهتر از داروهای شیمیایی می باشد.یکی از روغن های گیاهی پر مصرف روغن نعنا است.در ادامه این مطلب از الودکتر به خواص روغن نعنا و همچنین تداخلات دارویی روغن نعنا پرداخته شده است.
هرآنچه که باید در مورد روغن نعنا بدانیم
برای شناخت بهتر کاربردهای روغن نعنا ادامه مطلب را بخوانید.
روغن نعنا
روغن نعنا از گیاه نعنا که در اروپا و آمریکای شمالی رشد می کند، مشتق شده است.
روغن نعنا معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاها و نوشیدنی ها و همچنین به عنوان عطر در صابون ها و لوازم آرایشی استفاده می شود . از روغن نعنا برای شرایط مختلف بهداشتی استفاده می شود و می تواند به صورت خوراکی در مکمل های غذایی یا به صورت موضعی به عنوان یک کرم پوست یا پماد مصرف شود.
شواهد بالینی نشان می دهد که روغن نعنا می تواند به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر کمک کند. همچنین می تواند در رفع سوء هاضمه موثر عمل کند و از اسپاسم در دستگاه گوارش ناشی از آندوسکوپی یا انومای باریم جلوگیری کند.
عوارض جانبی روعن نعنا
روغن نعنا ممکن است عوارض جانبی مانند سوزش سر دل را ایجاد کند .
همچنین این روغن ممکن است با داروهای خاصی در تداخل باشد. به همین دلیل قبل از استفاده از روغن نعنا ، بهتر است در مورد داروهایی که مصرف می کنید و عوارض جانبی آن با پزشک صحبت نمایید.
استفاده از داروی روغن نعنا
معمولا در داروها و مکمل ها، از روغن نعنا برای بهبود مشکلات گوارشی استفاده می شود.
همچنین این مکمل های دارویی برای بهبود بیماری های زیر مورد استفاده قرار می گیرد که تاثیر کامل آن هنوز تایید نشده است:
- حالت تهوع
- استفراغ
- بیماری صبحگاهی
- گرفتگی دستگاه گوارش فوقانی و مجاری صفراوی
- اسهال
- نفخ
- سرماخوردگی
- سرفه
- التهاب دهان و گلو
- سینوس و عفونت تنفسی
- مشکلات قاعدگی
از طرف دیگر روغن نعنا در درمان مشکلات زیر نیز استفاده می گردد که در این مورد هم تایید کاملی وجود ندارد:
- سردرد
- درد عضلانی
- درد عصبی
- دندان درد
- التهاب دهان
- خارش
- بثورات آلرژیک
- دفع پشه ها
علاوه بر مواردی که گفته شد، بخار روغن نعنا هم اثرات دارویی دارد.بخار روعن نعنا می تواند در درمان بعضی از بیماری ها موثر باشد.بخار روغن نعنا ، برای بهبود علائم سرماخوردگی و سرفه استنشاق می شود.
بعلاوه بعضی از پزشکان روغن نعنا را به محلول باریم اضافه می کنند تا در دوران باریوم کولون شل شوند.
مزایای روغن نعنا
مطالعات متعدد نشان می دهد که کپسول های روغن نعنا خوراکی ،که اجازه می دهد روغن از طریق معده عبور کند به طوری که می تواند در روده حل شود ، میتواند به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر مانند درد شکم و نفخ کمک کند.
عوارض جانبی روغن نخود فرنگی
با توجه به تاثیرات مثبتی که در درمان و بهبود بعضی از بیماران دارد این روغن کم خطر هم نیست. با این حال، زنان باردار و شیرده باید از چنین محصولاتی اجتناب کنند تا سلامت جنین در خطر نباشد.
همانطور که گفته شد ،داروها و روغن های گیاهی هم می توانند عوارض جانبی به همراه داشته باشند. عوارض جانبی احتمالی روغن نعنا عبارتند از:
- سوزش سر دل
- واکنش های آلرژیک مانند سوزش، سردردو زخم های دهان
- سوزش مقعد در طی اسهال
اگر چه کپسولهای روغن نعنا ممکن است سوزش سر دل را کاهش دهد، اما پوشش محافظ آن ممکن است سریع تر تجزیه شود و همین موضوع خطر ابتلا به سوزش را افزایش می دهد.
همیشه باید توجه داشته باشید اگر تحت درمان با دارویی خاص هستید،حتما پزشک خود را در جریان بگذارید تا دچار تداخلات دارویی نشوید.اگر چندین دارو مصرف می کنید ،بهتر است این داروها را حداقل دو ساعت پس از مصرف محصولات روغن نعنا تحت پوشش روغنی مصرف کنید. وضعیت معده به نام آکلور هیدریا، وضغیتی که در آن معده اسید هیدروکلریک تولید نمی کند، ممکن است تجزیه پوشش را تشدید کند. بنابراین در افرادی که مبتلا به این بیماری هستنداستفاده از روغن نعنا توصیه نمی شود.
تداخلات احتمالی داروها با روغن نخود فرنگی
قبل از مصرف روغن نعنا ، در مورد خطرات و مزایای خود با ارائه دهنده خدمات بهداشتیخود صحبت کنید. برخی مکمل هامی توانند با دارو عوارض و تداخلات دارویی ایجاد کنند. این تداخلات می تواند مضر باشد و یا عملکرد و تاثیر دارو ها را از بین ببرند.
در مورد ترکیب روغن نعنا با داروهای خاص، احتیاط کنید زیرا ممکن است توانایی بدن برای متابولیسم داروها دچار مشکل شده و افزایش خطر عوارض جانبی را بیشتر کند.