بهترین و عالیترین رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان چیست؟
آیا میدانستید بهترین رژیم غذایی برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان چه میباشد؟ آیا میدانید خوردن چه مقدار از مواد غذایی میتواند از مبتلا شدن به سرطان جلوگیری کند؟ طبق تحقیقات صورت گرفته حدود 20 درصد از کل سرطانها به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی و اضافه وزن میباشد. موسسه تحقیقات سرطان جهانی و موسسه تحقیقات سرطان آمریکا مطالعات زیادی در رابطه با ارتباط “رژیم و سرطان” انجام دادهاند. دلیل این رابطه، ارتباط بسیار قوی میان سرطان و مصرف مواد غذایی مصرفی میباشد. در دنیا رژیم غذاییهای مختلفی وجود دارد. سرطان، رژیم غذایی و فعالیت بدنی با یکدیگر مرتبط هستند و نقش پررنگی در سلامتی دارند.
خوردن زیاد میوهها، سبزیجات و غلات
غذاهای گیاهی دارای مواد مغذی مانند فلانوئیدها و کاروتنوئیدها هستند، مطالعات نشان میدهد که غذاهای گیاهی دارای آنتی اکسیدانهای بسیار بالایی میباشد. مشکلات بیولوژیکی میتوانند به سلولهای بدن آسیب وارد کننده اما مواد مغذی موجود در این مواد غذایی میتوانند باعث کاهش التهاب شود و مانع از بروز سرطان میشود و سلولهای سرطانی را از بین میبرد. سلولهای سرطانی مانند سلولهای سالم احتیاج به تغذیه دارند که این مواد مغذی از طریق شبکه عروق خونی به سلولها رسانده میشود. در واقع، سلولهای سرطانی طی یک فرایند به نام آنژوزنز میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند. برخی مواد غذایی موجود در غذاهای گیاهی از آنژوزنز جلوگیری میکند. یک رژیم مناسب مواد مضرر و سرطان زایی که از طریق دهان جذب سلولهای بدن میشوند را متوقف میکند. چنین رژیمی باید حاوی طیف گستردهای از میوهها و سبزیجات، ادویه جات، نوشیدنیها از جمله آب، چای، قهوه و فرآوردههای لبنی کم چرب باشد. سیر، انواع توتها، گوجه فرنگی، سبزیجات( بروکلی و گل کلم) از جمله مواد غذایی دیگری میباشد که برای جلوگیری از سرطان مناسب میباشد.
رژیم غذایی خود را با این مواد غذایی پرکنید
لوبیا، نخودفرنگی، عدس، میوهها دارای مقدار زیادی فیبر میباشد که به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب بدن میشود و باعث میشود که سرطانها کنترل و متوقف شوند. همچنین مصرف بالای این مواد غذایی میتواند مبتلا شدن به سرطان سینه را کنترل کند و کاهش دهد.
محدود کردن مصرف گوشت، الکل و لبنیات
ارتباط مستقیمی بین محصولات لبنی و خطر ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد همچنین مصرف الکل و مبتلا شدن به سرطان کبد، سرطان سینه و سرطانهای دستگاه گوارش وجود دارد. همچنین بین گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده و مبتلا شدن به سرطانهای خاص ارتباط مستقیمی وجود دارد.
پخت غذا با روشهای سالم
باید بدانید که تنها غذای مناسب برای جلویگیری و پیشگیری از سرطان کافی نیست بلکه باید بدانید که نحوه پخت و تهیه موادغذایی نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است. شما میتوانید در رژیم غذایی خود از سبزیجات و میوههای خام نیز استفاده کنید با اینکار مواد مغذی بیشتری به بدن خود رسانیدهاید. اما این نکته را فراموش نکنید که برخی سبزیجات به صورت پخته دارای خواص بیشتری است. اگر گوشت را بیش از اندازه برشته کنید و بسوزانید باعث ایجاد سرطان در بدن میشود. سعی کنید گوشت را با حرارت بسیار بالا آماده نکنید. تا آنجایی که میتوانید از گشوتهای تازه استفاده کنید و تا میتوانید گوشت و فرآموردههای دودی را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
چگونه فعالیت بدنی میتواند از جلوگیری به سرطان کمک کند؟
یکی دیگر از مهمترین عواملی که در مبتلا نشدن به سرطان بسیار مهم میباشد فعالیت بدنی میباشد. ورزش و تحرکات بدنی میتواند مانع از ایجاد سرطان در بدن شود. افراد با جلوگیری از بالا رفتن وزن میتوانند مانع از مبتلا شدن به سرطان شوند. فعالیت بدنی میتواند باعث کاهش مقاومت انسولین و التهابات شود.
بعضی افراد ممکن است رعایت کردن این رژیم غذایی برایشان بسیار سخت باشد، اگر برای شما نیز رعایت کردن این رژیم غذایی سخت میباشد تنها با قدمهای کوچک و آسان سعی کنید تا به این رژیم غذایی نزدیک شوید و مانع از ایجاد سرطان در بدن خود شوید. شما میتوانید با رعایت کردن نکات ریز در رژیم غذایی خود شیوه زندگی خود را اصلاح کنید. به طور مثال اگر شما در روز تنها 200 گرم از کالری را کاهش دهید وزن خود را کاهش میدهید و خطر مبتلا شدن به سرطان را به حداقل برسانید. اگر نمیتوانید روزانه بین 30 تا 60 دقیقه ورزش کنید هر دو روز یکبار به مدت 10 دقیقه پیاده روی را فراموش نکنید. شما با رعایت کردن نکاتی بسیار ریز میتوانید خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
کاهش ریسک سرطان لوزالمعده در زنان با این رژیم غذایی
پیشرفت سرطان را با این رژیم غذایی متوقف کنید!