جلبک دریایی
جلبک دریایی به عنوان یک گیاه دریایی دارای خواص و مزایای بسیار زیادی است.یکی از فواید جلبک تاثیر آن در درمان بعضی از بیماری هاست.در ادامه این مطلب از الودکتر با تاثیر جلبک بر بهبود و کاهش علایم بیماری هایی چون تیروئید،قند خون و بیماری های قلبی آشنا شوید.
خواص جلبک دریایی
جلبک دریایی می تواند به ترویج عملکرد بهتر تیروئید کمک کند
تیروئید نقش مهمی در بدن ایفا می کند، از جمله در تنظیم متابولیسم بدن .تیروئید برای عملکرد مناسب؛ نیاز به مصرف خوب ید دارد. خوشبختانه ید در بسیاری از انواع جلبک دریایی در دسترس استبنابراین مصرف جلبک می تواند با تامین ید،عملکرد تیروئید را بهبود ببخشد..
منابع دیگر ید عبارتند از غذاهای دریایی، محصولات لبنی و نمک یددار.
عدم دریافت ید کامل از رژیم غذایی می تواند منجر به کم کاری تیروئید شود.
این می تواند نشانه هایی از قبیل انرژی کم، پوست خشک، سوزش در دست و پا، فراموشی، افسردگی و حتی افزایش وزن ایجاد کند. اضافه کردن جلبک دریایی به رژیم غذایی شما می تواند به شما کمک کند ید مورد نیاز برای تیروئید خود را به طور مطلوب تامین کنید
RDI ید برای بزرگسالان 150 میکروگرم در روز است. اکثر مردم می توانند این نیاز را با خوردن چندین جلبک دریایی در هفته برآورده کنند.
اما باید توجه داشت که انواع خاصی نظیر لوپ، کامبو و دوسلد حاوی مقادیر بسیار زیادی از ید هستند و نباید آنها را اغلب یا در مقادیر زیاد بخورند.
دیگرجلبک ها مانند اسپیرولینا، دارای ید بسیار کم هستند، بنابراین بر روی آنها به عنوان تنها منبع ید اتکا نکنید.
می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد
جلبک دریایی حاوی برخی مواد مغذی مفید است که می تواند به حفظ قلب شما کمک کند.جلبک ها منبع خوبی از فیبر محلول و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که هر دو می توانند برای سلامت قلب مفید باشند
.
علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان می دهد که پلی ساکارید سولفات (sPS) موجود در جلبک دریایی ممکن است در کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون تاثیرات بالقوه ای داشته باشد.
همچنین می توانند به کاهش کلسترول LDL )کلسترول بد) کمک کند.
چندین مطالعه بر روی انسان انجام شده است.به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف زیاد آب جلبک ها ممکن است فشار خون را در کودکان پیش دبستانی، بزرگسالان و سالمندان کاهش دهد.
مطالعه دو ماهه دیابتی های نوع 2 که هر روز یک مکمل اسکورولینا یا یک پلاسبو مصرف میکردند. نشان داده شد که سطح تری گلیسیرید گروه مکمل 24٪ کاهش یافته است .
اگر چه این نتایج امیدوار کننده است اما همه مطالعاتی ، نتایج مشابهی را نشان نمی دهند و قبل از نتیجه گیری قوی می بایست مطالعات انسانی بیشتری انجام شود.
می تواند سطح قند خون را تثبیت کند
اضافه کردن جلبک دریایی به رژیم غذایی شما ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
محققان بر این باورند که ترکیبات خاصی در جلبک دریایی ممکن است نقش مهمی در تثبیت سطح قند خون و جلوگیری از دیابت نوع 2 داشته باشند.
یکی از این ها، فوکوکسانین است که یک آنتی اکسیدان است که جلبک های قهوه ای رنگ آن را به ارمغان می آورد. به نظر می رسد این ترکیب کمک به کاهش مقاومت به انسولین و تثبیت سطح قند خون می کند .
علاوه بر این، نوع فیبر موجود در جلبک دریایی ممکن است سرعت کاهش مصرف کربوهیدرات در غذا را کاهش دهد. این می تواند بدن شما را برای تثبیت سطح قند خون شما آسان تر کند.
در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه مقدار زیادی پودر جلبک دریایی را دریافت کردند، در پایان هفته چهارم، میزان قند خونشان 15 تا 20 درصد پایین تر از آنچه که در مقایسه با دارونما دریافت کرده بودند بود.
گروه دیگری از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که یک مکمل روزانه پودر جلبک دریایی برای دو ماه مصرف کردند به میزان 12٪ کاهش قند خون را تجربه کردند. هیچ تغییری در گروه کنترل مشاهده نشد.
به طور کلی، جلبک دریایی ممکن است برای کنترل قند خون سودمند باشد، اما میزان دوز مطلوب هنوز معلوم نیست. تحقیقات بیشتری برای بررسی اثرات انواع خام و پودر مورد نیاز است.
منبع : الودکتر