کارشناس مرکز ملی و ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو گفت: سالانه 630 نفر از هموطنانمان در اثر مسمومیت با دارو جان سپردهاند.
دکتر یسنا بهمنش در این باره افزود: همه ساله نزدیک به 60 درصد از تماسهای مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور ایران مربوط به مسمومیتهای دارویی بوده است که رقم بالا و قابل تاملی است.
وی گفت: 70 درصد مسمومیتهای ارجاع شده به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور، مسمومیت دارویی است. شیوع بالای مسمومیتهای دارویی بر اساس آمار مسمومین مراجعه کننده به بیمارستانهای کشور تایید شده است.
این داروساز اظهار داشت: با توجه به آمار سازمان پزشکی قانونی کشور درباره مرگ و میر ناشی از مسمومیت با داروها، مشاهده میشود در چهار سال اخیر به طور میانگین هر سال 630 نفر از هموطنانمان در اثر مسمومیت با دارو جان سپردهاند. آمارمرگ و میر ناشی از دارو به تفکیک طی سالهای 89 تا 92 به ترتیب 551 نفر، 627 نفر، 599 نفر، 747 نفر بوده و تنها در پنج ماهه نخست سال جاری بیش از 284 نفر به این دلیل فوت کردهاند.
وی گفت: در سال 90 تا 92، از هر یکصد نفر مراجعه کننده به بیمارستان لقمان حکیم تهران 60 تا 65 نفر در اثر دارو مسموم شده بودند و 80 درصد از این موارد تعمدی بوده است. این در حالیست که در سال 92 افزون بر 24هزار و 500 مورد انواع مسمومیت به بیمارستان لقمان حکیم تهران مراجعه شده است.
کارشناس مرکز ملی و ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این سازمان برای تایید بالا بودن مسمومیتهای دارویی در دیگر نقاط کشور، از دو کلان شهر مشهد و اصفهان آمار مسمومیتهای مراجعه شده به بیمارستانهای مرجع مسمومیت در این دو شهر را تهیه کرد. براساس آمارهای جمع آوری شده در این دو کلانشهر مشخص شد که در سالهای 91 تا 92 و نیمه نخست سال جاری، بیش از 75 درصد از مسمومیتهای بیمارستان امام رضا (ع) مشهد و همچنین نزدیک به 60 درصد از مسمومیتهای بیمارستان نور و علی اصغر اصفهان، ناشی از دارو بوده است. همچنین در شهر مشهد 10 درصد و در اصفهان حدود 3 درصد از مسمومیتهای دارویی در کودکان اتفاق افتاده است.
بهمنش با بیان اینکه مسمومیتهای دارویی در کودکان که بیشتراتفاقی و در اثر کنجکاوی کودک یا اشتباه والدین رخ میدهد، گفت: این موضوع در تهران نزدیک به 4 درصد از کل مسمومیتهای بیمارستان لقمان حکیم را به خود اختصاص داده است.(ایسنا)