یک فمجان قهوه با صبحانه، یکی دیگر در طول صبح و موقع کار به اضافهی یک اسپرسو بعد از شام! آیا این یک عادت سالم است یا اعتیاد؟
نوشیدن قهوه موجب ترشح آدرنالین میشود و هورمونهای استرس را در بدن آزاد میکند. بنابراین پاسخهای هیجانی بدن که معمولا در شرایط استرس و ترس بیشتر میشوند با مصرف مداوم قهوه تشدید خواهند شد. مصرف قهوه به دلیل وجود کافئین، اعتیادآور است و مصرف زیاد آن موجب افزایش ترشح هورمون استرس یا همان کورتیزول میشود.
اگرچه مصرف این نوشیدنی قبل از یک مصاحبه مهم برای افزایش قدرت تمرکز توصیه میشود اما مصرف مداوم آن موجب ترشح دائمی هورمونهای استرس و هیجان میشود که برای بدن پیامدهای منفی خواهد داشت. تحقیقات انجام شده در دانشگاه اوکلاهاما نشان میدهد مصرف قهوه موجب تشدید ترشح کورتیزول میشود و به خصوص در مواقعی که فرد استرسهای خفیف دارد، این استرس را تشدید میکند. مصرف زیاد قهوه همچنین موجب افزایش حالت خستگی در فرد میشود.
کارشناسان و متخصصان امور تغذیه ۴ توصیه مفید برای مصرف قهوه دارند که به شرح زیر است:
۱-مقدار مصرف کافئین را کنترل کنید
در صورتیکه احساس میکنید استرس و خستگی شما پس از مصرف قهوه بیشتر میشود و دچار حالتهای عصبی میشوید، مصرف خود را کمتر کنید.
۲- گاهی چای سبز را جایگزین کنید
زمانی که احساس کردید مصرف قهوه موجب افزایش استرستان میشود چای سبز گزینه بهتری نسبت به قهوه است. چای سبز هم دارای کافئین است اما مقدار آن دو سوم کمتر از کافئین موجود در قهوه است. همچنین تحقیقات نشان داده چای سبز موجب کاهش فشارخون و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان میشود.
۳-هرگز قهوه را جایگزین صبحانه نکنید
همه افراد هنگام صبح برای تنظیم قندخون به مقداری پروتئین نیاز دارند. بنابراین مصرف قهوه به تنهایی برای وعده صبحگاهی کافی نیست.
۴-مصرف شکر و شیرینکنندههای مصنوعی را به همراه قهوه کاهش دهید
یک تحقیق انجام شده در دانشگاه هاروارد نشان میدهد کسانی که از شیرینکننده مصنوعی همراه با قهوه استفاده میکنند ۴۷ درصد بیشتر از دیگران دچار اضافه وزن میشوند. بنابراین کارشناسان پیشنهاد میکنند قهوه با قند طبیعی مصرف شود.
عوارض نوشیدن قهوه در دوران بارداری