وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبرهای منتشر شده درباره شیوع ابولا در ایران را تکذیب کرد.
دکتر سید حسن هاشمی درباره خبر شیوع بیماری کشنده ابولا در کشور گفت: در زمینه این مورد خاصی که اخیرا در تبریز مطرح شده بخشی مربوط به اشتباه یکی از همکاران ما بود و بخشی هم مربوط انتقال نادرست این موضوع از سوی برخی سایتها بود.
در یک سال گذشته احتمال شیوع بیماری کشنده ابولا یکی از نگرانیهای مردم ایران بوده است. در حالی که تاکنون هیچ مورد ابولا از سوی مراکز رسمی گزارش نشده، حدود یک ماه پیش عدهای خبر از مراجعه یک بیمار مبتلا به ابولا به یکی از بیمارستانهای اهواز دادند.
در مقابل رئیس بیمارستان ابوذر اهواز گفت: شایعه وجود بیماری ابولا در بیمارستان ابوذر اهواز صحت ندارد.
اینبار اما خبر شیوع این بیماری خطرناک در تبریز پخش شد که به گفته وزیر بهداشت، این خبر خوشبختانه کذب است.
بیماری ویروسی ابولا نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی میشود. این بیماری برای اولین بار در کشور کنگو دیده شد. نشانههای آن معمولاً دو روز تا سه هفته بعد از تماس با ویروس و به صورت تب، گلودرد، دردهای ماهیچهای و سردرد ظاهر میشوند. معمولاً حالت تهوع، استفراغ و اسهال و همچنین کاهش عملکرد کبد و کلیهها به دنبال این موارد میآیند. در این زمان، مبتلایان دچار خونریزی میشوند. همهگیری اخیر ابولا خسارت سنگینی به غرب آفریقا تحمیل کرده و جان انسانهای زیادی را گرفته است.
محققان گزارش دادهاند که یک پروتئین جدید توانست درمان عمومی بسیاری از بیماریها مانند ابولا، سرطان مغز، آنفولانزا، هپاتیت را هدف قرار دهد. پژوهشگران توانستند با استفاده از ترکیبی از داروها، با تمرکز روی پروتئین کلیدی GRP78 و پروتئینهای همخانواده آن، از تکثیر انواع ویروسهای عمده در سلولهای آلوده جلوگیری کنند. آنها یک باکتری مقاوم در برابر آنتیبیوتیک ساختند که در برابر آنتیبیوتیکهای رایج آسیبپذیر بود و شاهد از بین رفتن سلولهای بنیادی سرطان مغز در مواجهه با آن بودند.
GRP78 عضو خانواده پروتئینهایی است که چپرونز نامیده میشوند. این پروتئینها در سلولهای سرطانی یا سلولهای آلوده به ویروس بسیار اهمیت دارند، زیرا این سلولها در مقایسه با سلولهای نرمال یا غیرآلوده پروتئین زیادتری تولید میکنند.
مطلب مرتبط:
ابولا چگونه سد دفاعی بدن را میشکند؟