افسردگی یک اختلال ذهنی است که در آن بیمار تمایلی عمدی به فقدان علاقه به خود و زندگی دارد. احساس ناراحتی نیز همراه این حس ناخوشایند میشود. گاهی اوقات افسردگی،ناراحتیهای جسمی را هم با خود همراه دارد.
افسردگی سالانه بر هزاران نفر حادث میشود. این مشکل آنقدر شایع است که بعضی دکترها آن را «سرماخوردگی معمولی» اختلالات احساسی میخوانند. عدهی زیادی از مبتلایان به افسردگی از داروهای ضدافسردگی استفاده میکنند. اگرچه ثابت شده که داروهای ضدافسردگی برای بیمارانی که از افسردگی متوسط تا شدید رنج میبرند مفید است، اما کسانی که افسردگی ملایم دارند باید سعی کنند با استفاده از درمانهای خانگی مشکلشان را برطرف کنند. دکتر مایکل مورای، نویسنده کتاب «دایره المعارف درمان خانگی» درمانهای خانگی زیادی برای افسردگی دارد که در اینجا به چند نمونه از آن اشاره میکنیم.
ورزش
ورزش عموما وضع روحی را ارتقا میبخشد و هر نوع افسردگی را کنترل میکند. همچنین ورزش هورمونهای تنظیمکنندهی حال روحی یعنی سروتونین و نورپینفرین را اصلاح میکند.
این هورمونها خلق فرد را بهبود میبخشد. هر نوع ورزشی از جمله پیادهروی سریع، دویدن، دوچرخهسواری، وزنهبرداری یا پریدن از روی طناب برای درمان افسردگی مفید است.
خواب منظم
مشاهده شده که بیخوابی برای چند شب پیاپی به کاهش تولید سروتونین میانجامد که افسردگی را تشدید میکند. هر فرد باید سعی کند حداقل هشت ساعت در روز بخوابد. و از یک الگوی خواب پیروی کند، هر روز سر یک ساعت مشخص بخوابد و سر یک ساعت مشخص بیدار شود. هر روز خوابیدن سر عادت و سرساعت بیدارشدن به بدن کمک میکند تا در درون توازن داشته باشد پس با خیال تخت بخوابید.
فعالیتهای گروهی
پیوستن به گروههای ذینفع وهمینطور فعالیتهای گروهی به شما در زمینه رهایی از افسردگی به شما کمک میکند. وقتی فرد درگیر فعالیتهای گروهی میشود وقت کافی برای فکرکردن به چیزهای منفی که احتمالا منشا افسردگی اوست، نخواهد داشت.
همه میتوانند به فعالیتهای گروهی متنوع مثل باغبانی، نقاشی، کتابخوانی وآشپزی در میان دیگران بپردازند.وقتی فرد با دیگران کار میکند، افسردگی در حاشیه قرار میگیرد.
نوشتن در دفتر یادداشت روزانه
این راه خوبی است تا اتفاقات مثبت زندگیتان را پی بگیرید و به خودتان یادآوری کنید که چیزهای منفی نمیتواند، بر اتفاقات مثبت زندگیتان سایه بیفکند. به افرادی که افسردگی دارند پیشنهاد میشود، روزانه بنویسید.
در آن دفترچه خاطرات، بیمار باید دربارهی اتفاقات منفی و مثبتی که در زندگیاش اتفاق میافتد بنویسد. اتفاقات منفی به بیمار یادآوری میکند که اتفاقات مثبت هم وجود دارد.
مطلب مرتبط:
آیا تزریق بوتاکس باعث افسردگی میشود؟