نیکول کیدمن ستارهی هالیوودی این روزها کمتر فیلم بازی میکند. اما او از سال ۱۹۸۹ که با فیلم «سکوت قبرستانی» گل کرد تا امروز در حدود ۱۰۰ فیلم بازی کرده و جوایز متعددی برده، از جمله جایزهی اسکار بهترین بازیگر زن، اما از سالهای دچار چنان کدورت چشمی بود که قانوناً نه میتوانست کار بکند نه حرفهی بازیگری را پی بگیرد. او در یک مصاحبه گفت که گاهی احساس میکند کسی میخواهد توجهاش را جلب کند. اما او پس از انجام عمل لیزری بینایی ۱۰۰ درصدیاش را به دست آورد. کیدمن در یک مصاحبه دربارهی عمل لیزری خود گفت: «نمیتوانم باورکنم که آن همه سال مشکل کدورت چشمی داشتم. حال وقتی آدمها نگاهم میکنند متوجه میشوم و اگر کسی برایم دست تکان دهد به او لبخند میزنم!»
کدورت قرنیه چشم سبب تاری دید می شود. قرنیه قسمت شفاف چشم است. وقتی ما چیزی را می بینیم امواج نوری از قسمت قرنیه چشم می شکنند و سبب می شوند که تصویر روی شبکیه بیفتد.
عوامل مختلفی در ایجاد کدری قرنیه چشم اثر می گذارند. کدورت قرنیه می تواند جنبه ارثی داشته باشد. افراد در سنین بالا می توانند دچار کدری قرنیه چشم شوند.
برخی عفونت های چشمی مانند بیماری تراخم و تبخال چشمی می توانند باعث کدری قرنیه چشم شوند.
تصادف ها و ضربه خوردن به چشم هم می تواند در ایجاد کدورت قرنیه چشم اثر بگذارد.
کدورت قرنیه چشم می تواند خفیف و یا شدید باشد و علامت شایع آن تاری دید است و در صورت شدت یافتن آن، تغییر رنگ قرنیه چشم قابل مشاهده است و رنگ قرنیه بین سفید و خاکستری می شود.
ممکن است کدورت قرنیه به درمان های طبی پاسخ ندهد و با صلاحدید متخصص، عمل جراحی برای درمان صورت خواهد گرفت که شایع ترین آنها پیوند قرنیه است.
(منبع: womenhealth)
مطلب مرتبط:
آمبلیوپی (تنبلی چشم)چیست؟