دکتر لورن استریکر، متخصص زنان و زایمان
وقتی صحبت از برداشتن رحم میشود برخلاف بسیاری از عملهای دیگر٬ پای احساسات به میان میآید. برای برخی زنان٬ رحمبرداری باعث افسردگی شده و نشانههای پایان باروری را به دنبال دارد. در اینجا میخواهیم به مواردی دربارهی باورهای غلطی که در اینباره وجود دارد اشاره کنیم:
باور غلط ۱: رحمبرداری بلافاصله مرا در دوران یائسگی قرار میدهد
رحمبرداری فقط به مسئلهی برداشتن رحم مربوط است و کاری با تخمدانها ندارد. و این تخمدانهای شما است نه رحم که استروژن تولید میکند. زنان زیر پنجاه سال معمولا تخمدانهای خود را نگه میدارند مگر آنکه مشکلی پیش بیاید که مربوط به تخمدان باشد.
باور غلط ۲: اگر عمل رحمبرداری را انجام دهم٬ حداقل ۶ هفته باید از کار مرخصی بگیرم
بسیاری از زنان داوطلب انجام لاپروسکپی سرپایی یا عمل روباتیک هستند. بیماران من معمولا ظرف چند ساعت بعد از عمل تنها با چند باند روی شکمشان به خانه میروند. بسیاری معتقدند تخلیهای اینقدر سریع٬ نهتنها ظالمانه بلکه خطرناک هم هست. بسیاری از بیماران هم بعد از عمل میگویند که ظرف دو تا سه هفته بعد از عمل احساس میکنند که «انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است». بسیاری از آنها بعد از عمل احساس خوبی دارند و مطمئن هستند که به راحتی به منزل رفته و استراحت میکنند.
دکتر لورن استریکر، متخصص زنان و زایمان
باور غلط ۳: رابطهی جنسیام مثل قبل نخواهد بود
تقریبا هر زنی در این باره نگران است. اما خبر خوب این است که تحقیقات ثابت کرده مهمترین چیزی که مشخص میکند رابطهی جنسی بعد از رحمبرداری چگونه خواهد بود٬ این است که دقیقاً شبیه نوع رابطهی جنسی قبل از رحمبرداری است. در واقع کاهش میل جنسی و یا نرمی واژنی که بسیاری از زنان بعد از رحمبرداری آن را تجربه میکنند به خاطر فعالیت کم تخمدانهاست نه نبودِ رحم.
باور غلط ۴: اگر رحمام را بردارم٬ جای خالی بزرگی به جا میماند
بگذارید با مثالی این را توضیح بدهم: اگر ظرفی پر از اسپاگتی داشته باشید با کوفتههای بزرگی در وسط آن٬ و بعد کسی بیاید کوفتهها را بردارد٬ جای خالی آنها را اسپاگتی پر میکند. لگن زن هم همینطور است.
باور غلط ۵: واژن من برای همسرم مثل قبل نخواهد بود
این هم از آن باورهایی است که به اندازه دربارهاش تحقیقات انجام نشده٬ اما اکثر مردانی که در این زمینه به من مراجعه میکنند میگویند که وضعیت واژن زنشان با پیش از عمل فرقی نکرده است.