ساعت ۱۷ امروز زمین با پدیدهی ماهگرفتگی(خسوف) مواجه خواهد شد که در کشورمان ساعت ۲۱ امشب قابل مشاهده است.
این پدیده زمانی رخ میدهد که زمین بین خورشید و ماه قرار می گیرد و سایه زمین روی ماه می افتد.
برای اطلاعات بیشتر از جزئیات این پدیده مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اظهار کرد: ماهگرفتگی امشب از نوع خورشید جزئی است و در شبانگاه روز ۱۶ مرداد رخ خواهد داد. ماهگرفتگی امشب متعلق به دورهی ساروس ۱۱۹ است و شصتودومین گرفت از ۸۳ گرفت این دوره محسوب میشود.
به گفتهی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، ماهگرفتگی امشب بسیار جزئی است و بهموجب آن تنها بخش کوچکی از درون سایهی زمین قرار میگیرد.
بهصورت تقریبی، هر دورهی کسوف یا خسوف (خورشیدگرفتگی یا ماهگرفتگی)، ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است و هرچند که در سال بین ۲ تا ۳ خورشیدگرفتگی و صفر تا ۳ ماهگرفتگی رخ میدهد، این امر به دورههای مختلف تعلق دارد.
عتیقی با اشاره به آغاز ماهگرفتگی ۱۶ مرداد از ساعت ۱۷ و ۲۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه به وقت جهانی، اعلام کرد که با اضافهکردن ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه به این زمان، وقت محلی آغاز این پدیده در ایران مشخص میشود.
به گفتهی مدیرانجمن نجوم آماتوری ایران: زمان آغاز خسوف در ایران، ساعت ۲۱ و ۵۲ دقیقه و ۵۵ ثانیه خواهد بود. عتیقی زمان خروج ماه از نیمسایهی زمین به وقت جهانی را ساعت ۱۹ و ۱۸ دقیقه و ۱۰ ثانیه دانست.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در پایان افزود که این پدیده از چهار قارهی کرهی زمین قابل مشاهده خواهد بود که قاره آمریکا شاهد این پدیده نخواهد بود.
تصاویری از ماه گرفتگی امشب: