علت زرد شدن برگ دیفن باخیا

parya
یکی از گل هایی که در خانه هرکدام از ایرانی ها و بخصوص کسانی که به گل و گیاه علاقه دارند، وجود دارد، گل زیبای دیفن باخیاست. این مطلب علت زرد شدن برگ دیفن باخیا و روش نگهداری این گل زیبا رابه شما می گوید.

یکی از گل هایی که در خانه هرکدام از ایرانی ها و بخصوص کسانی که به گل و گیاه علاقه دارند، وجود دارد، گل زیبای دیفن باخیاست. رنگ سبز وترکیب رنگ زیبای این گل آرامش خاصی را به همراه دارد. هرگلی روش خاصی را برای پرورش دارد که رعایت نکردن آن باعث پژمرده شدن گل می شود. اگر روش های مناسب برای دیفن باخیا را انجام ندهیم باعث زرد شدن برگ دیفن باخیا می شود. درادامه این مطلب علت زرد شدن و روش نگهداری این گل زیبا را می خوانید.
اسم علمی این گیاه Dieffenbachia amoena ، از خانواده Araceae میباشد. این جنس دارای ۳۰ گونه مختلف از گیاهان همیشه سبز چند ساله است که برای برگهای زیبایش پرورش داده می شودند
برگها پهن و بیضوی و دارای نقش و نگار می باشند که بر حسب گونه سبز رنگ و زرد کمرنگ است که از دو طرف برگ دیده می شود و کاملا جنبه ی زینتی دارد . برگهای انتهایی همیشه در حال رشد و فعالیت است . به تدریج برگهای پایینی می ریزند و ساقه حالت لختی به خود می گیرد و ضمن آنکه ساقه ی این گیاه حالت گوشتی و استوانه ای دارد . این گیاه دارای شیره سمی بوده و در فارسی به این گیاه سم برگ هم می گویند به همین خاطر بهتر است در هنگام کار با این گیاه از دستکش استفاده نمود . این گیاه جهت کاشت گروهی بسیار مناسب است .

دیفن باخیا یک گیاه حاره ای است پس باید در فضای گرم نگهداری شود. در تابستان هفته ای ۳ بار و در زمستان هفته ای ۱ بار به آبیاری نیاز دارد و باید دقت کنید که آبیاری را از کناره های گلدان انجام دهید که آب به ساقه ی گیاه نخورد. آب مورد نیاز گیاه باید هم دما با محیط و سبک و بدون املاح باشد. 
نحوه ی نگهداری و آبیاری دیفن باخیا 
دیفن باخیا یک گیاه حاره ای است پس باید در فضای گرم نگهداری شود. 
در تابستان هفته ای ۳ بار و در زمستان هفته ای ۱ بار به آبیاری نیاز دارد و باید دقت کنید که آبیاری را از کناره های گلدان انجام دهید که آب به ساقه ی گیاه نخورد.
 آب مورد نیاز گیاه باید هم دما با محیط و سبک و بدون املاح باشد.
 این گیاه نیاز به رطوبت دارد بنابر این هر چند وقت یکبار از راه دور برگهای گیاه را اسپری کنید تا گیاه مرطوب بماند ولی دقت کنید که هیچ قطره ی آبی نباید روی برگها ایجاد شود چون مانع فتوسنتز گیاه خواهد شد.
علائم تشنگی دیفن باخیا 
اگر فراموش کرده بودید که چه زمانی دیفن باخیا را آبیاری کرده اید برای تست تشنگی گیاه کافی است یکی از برگهایش را از قسمت بالایی وله کنید ، اگر بعد از برداشتن دست برگ به سرعت و فنری به حالت اولیه برگشت یعنی نیازی به آب ندارد ولی اگر به آرامی برگشت یعنی نیاز به آب دارد. 
این گیاه نسبت به خشکی مقاوم‌تر است تا آبیاری بیش از اندازه؛ پس اجازه دهید در بین ۲ آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود. خاک و کود مناسب برای رشد دیفن باخیا 
خاک برگ معمولی برای رشد دیفن باخیا مناسب است فقط باید حتما ضد عفونی شده باشید. برای ضد عفونی کردن خاک را در قابلمه گذاشته و مدتی روی گاز یا درون فر حرارت بدهید تا گرم شده و ضد عفونی شود.
 کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان ۳۰ گرم در لیتر، هر هفته یکبار از فرودین تا آبان، مصرف کرد.
علت زرد شدن و افتادن برگهای پایینی دیفن باخیا :
اگر برگی که زرد شده ، سنگین بود وافتاد علتش پر آبی است. 
اگر برگی که زرد شده ، سبک بود و افتاد علتش گرماست . 
اگر مشاهده کردید که برگها دیفن باخیا زرد شده و زیر آنها تار عنکبوت بسته است، مطمئنا کنه قرمز به آن آسیب رسانده، بنابراین هر دو هفته یکبار باسم کنه کش سم پاشی کنید. 

شرایط نگهداری گل دیفن, شناخت گل دیفن

برگهای گیاه دراثر هوای خشک و گرم، خشکیده شده و سقوط می کنند. 
لکه های سوخته روی برگها نیز در اثر غبار پاشی در آفتاب مستقیم حادث می شود رگهای رنگ پریده و متمایل به سفید، نشانه این است که یا نور زیاد است و یا گیاه به تغذیه مصنوعی احتیاج دارد. 
اگر دیدید، برگهای پایینی گیاه دیفن باخیا زرد شده و لکه های قهوه ای در حاشیه آنها، مشاهده می گردد، حتما آبیاری بیش از اندازه بوده است. هوای سرد نیز می تواند باعث رنگ پریدگی و سقوط برگها شود. 
خشک شدن برگ‌ها: عامل آن گرم و خشک بودن هوای اتاق است. برای درمان باید رطوبت خاک را بازدید کرده و در صورت لزوم آبیاری کنید. آب‌پاشی با اسپری را نیز فراموش نکنید. در ضمن گیاه را به محل خنک‌تر منتقل کنید 
نحوه ی تکثیر و قلمه زدن دیفن باخیا از اواسط بهار تا اویل تابستان ، قلمه های انتهایی ساقه را به طول ۱۰ تا ۵/۱۲ سانتیمتر، با یک چاقوی تیز، ازگیاه مادری جدا کنید و برگهای پایینی قلمه را قطع نمایید. سپس در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و در گلدانی با قطردهانه ۹ تا ۱۱ سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید و آنها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. تا زمان ریشه دهی که تا ۲ ماه طول می کشد، دما را ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد، نگاه دارید. لازم است گاهی کیسه رابردارید تا هوادهی انجام شود و از انتشار آلودگیهای قارچی جلوگیری به عمل آید. زمانی که ریشه دهی انجام شد، کیسه را برداشته و تغذیه مصنوعی را آغاز کنید. پس از رشد کافی قلمه، آن را به گلدانی با قطردهانه ۱۳ سانتیمتر، حاوی کمپوست گلدانی، منتقل نمایید. 
اگر دیفن باخیا، بیش از اندازه رشد کرده و دارای ساقه های بلند، محکم و بدون برگ شده باشد، می توانید با روش تقسیم ساقه هم، این گیاه را تکثیر کنید 
دیفن باخیا را دور از دسترس کودکان نگه دارید 
دیفن باخیا از گیاهان سمی می باشد. بنابراین در امور تکثیر و جابجایی آن باید مراقبت کنید و از دستکش استفاده نمایید. تا از تماس با شیوه گیاه که سمی بوده و سوزش زیادی ایجادمی کند، جلوگیری کنید. 
گیاه دیفن باخیا به مقدار بسیار کم سمی است و اگر به هعنوان مثال یکی از برگهایش را کامل بخورید ممکن است به مدت ۱۵ دقیقه لکنت زبان بگیرید. 
نام Dumb Cane بیانگر این واقعیت است که شیره تند برگ و ساقه این گیاه سبب سوزش و بی حسی دهان و گلو میشود به حدی که حتی ممکن است تارهای صوتی فلج شوند. 
این گیاه نباید در دسترس کودکان باشد تا مبادا جویده شود

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ