کلیشه برعکس نام هشتگی است که از سوی کاربران توییتر درست شده است و در روزهای اخیر بسیار پرطرفدار شده است.
هشتگ کلیشه برعکس چیست؟
قضیه کلیشه برعکس با سرعت زیادی در میان کاربران شبکه های اجتماعی خصوصا کاربران توییتر در حال منتشر شدن است.
هشتگ انتقادی کلیشه برعکس،در میان کاربران توییتر فارسی بسیار داغ شده است.هشتگ کلیشه برعکس به نوعی اعتراض به تبعیضات جنسیتی علیه زنان می پردازد.در توییت هایی که با این هشتگ نوشته می شود،جای زنان و مردان عوض شده است.
آنچه در چارچوب برابری زن و مرد نمیگنجد و در نتیجه قانون یا عرف یا فرهنگ مردسالار در جوامع رواج پیدا کرده است. آنها هرچه درباره زنان گفته میشود یا هر محدودیتی که درباره آنها اعمال میشود را برمیگردانند و در جملههای روایی به جای کلمه زن از مرد استفاده میکنند، انگار که این تبعیضها علیه مردان اعمال میشود نه زنان.
توییتهایی که با این هشتگ (کلیشه برعکس)میشود بازهای وسیع دارد. این نوشتهها با هشتگ کلیشه برعکس از اشعار کلاسیکی که حاوی تبعیض جنسیتی هستند را در بر میگیرد تا تبلیغات و فرهنگسازیهای جمهوری اسلامی ایران که علیه زنان و حضورشان در جامعه تلقی میشود.
تعداد توییتهایی که با این هشتگ شده تا لحظه تهیه این گزارش از بیستهزار فراتر رفته است.
بیشتر این توییتها مفهوم انتقادی عمیقی همراه خود دارند اگرچه به دلیل محدودیت کاراکتر توییتر خلاصه و تنها با کلمات کلیدی نوشته میشوند.
هدف این هشتگ نشان دادن حجم تبعیض های جنسیتی می باشد که بسیار در میان جامع عادی شده است و حالتی کلیشه وار به خود گرفته است . با این کلیشه برعکس میتوان نشان داد تا چه حد این تبعیضات سخت و به دور از برابری های جنسیتی است به طوریکه مردان بسیاری پس از مشاهده هشتگ ها احساس بد را تجربه کرده اند و در حالی که این تبعیضات را وحشتناک خوانده اند به زنان حق داد ه اند.
نمونه هایی از هشتگ های بر عکس را در ادامه با هم می بینیم :
تو این ترافیک وحشتناک افتادم پشت سر یه راننده مرد،آخه کی به مردا گواهینامه میده؟
نیمی از بازیکنان تیم ملی به علت عدم موافقت همسرانشان نمی توانند در جام جهانی شرکت کنند
مرد باید بمونه خونه از بچه ها نگه داری کنه،بچه پدر می خواد
مرد نباید تا ساعت 10 شب بیرون باشه اصلا چه معنی داره
مردی که کنار خیابون وایمیسه به درد جرز دیوار میخوره
#کلیشه _برعکس #زن_جنس_دوم_نیست