حمله ترکیه به میانمار
رجب طیب اردوغان – رییس جمهور ترکیه – امروز (دوشنبه) اعلام کرد جهان نسبت به اعمال خشونت علیه مسلمانان میانمار بیتفاوت باقی مانده است.
بر این اساس، اردوغان به فقدان پاسخ مناسب جهانی به خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار حمله کرد. این خشونتها تاکنون دستکم 400 کشته و بیش از صدها زخمی درپی داشته است.
وی تاکید کرد: جهان نسبت به قتل عام اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار بیتفاوت شده است. من درباره این موضوع با رهبران نزدیک به 20 کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی گفتگو کردم. ما موضوع کشتار مسلمانان میانمار را طی اجلاس عمومی سازمان ملل در 19 سپتامبر (28 شهریور) با رهبران جهان مطرح خواهیم کرد. متاسفانه مسلمانان میانمار هدف قتل عام قرار گرفتهاند؛ اما جهان نسبت به آن بیتفاوت مانده است.
براساس اعلام مقامات میانمار، 400 نفر در درگیریها این کشور کشته شدند که از آن میان 370 نفر از مسلمانان روهینگیا بودهاند. کشتار مسلمانان به دست نظامیان میانمار، موجی از انتقادهای بین المللی را علیه این کشور در پی داشت.
پیشتر اردوغان روز جمعه از رسانههای جهان به دلیل پوشش ناکافی خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا، انتقاد کرده بود و کشتار مسلمانان را نسل کشی خوانده بود.
ارسال کمک های بشر دوستانه ترکیه به میانمار:
ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: امروز پس از گفتگوی تلفنی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور کشور با آنگ سان سوچی همتای میانماری خود، به مقامات تیکا (آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه) اجازه داده شد تا به عنوان نخستین سازمان امداد رسان خارجی وارد منطقه آراکان شود و محموله 1000 تنی کمک های بشردوستانه ترکیه را میان مردم منطقه توزیع نماید.
در ادامه این اطلاعیه آمده است:
در نظر داریم با همکاری دولت ایالت راخینه کمک های بشردوستانه را به منظور توزیع میان هزاران خانواده ای که به دلیل حملات مجبور به ترک خانه و روستاهای خود شده اند، به مناطق ماونگتا و بوتی تاونگ در شمال این ایالت ارسال کنیم.
در مرحله اول بسته های کمک های اضطراری و مایحتاج غذایی مانند برنج، ماهی خشک شده و همچنین پوشاک میان روهینگیانی که از حملات ماونگتا و بوتی تاونگ به مناطق کوهستانی گریخته اند، توزیع خواهد شد. نگرانی ها در خصوص بی ثباتی و نا امنی در منطقه ادامه دارد. به همین دلیل با مسئولان ایالت راخینه همکاری داشته و ارسال کمکها از فردا از طریق بالگردهای نظامی آغاز خواهد شد.
کمک های اعطائی ترکیه به این موارد محدود نخواهد بود. اقلام مورد نیاز مسلمانان روهینگیایی از جمله مواد غذایی، پوشاک، لوازم بهداشتی و دارویی به طور منظم و با هماهنگی دولت راخینه برای نیازمندان ارسال خواهد شد.
روند توزیع مایحتاج اولیه از قبیل مواد غذایی و دارویی میان ساکنان اردوگاه های کوکسبازار و حومه آن و همچنین اهدای آمبولانس برای خدمت رسانی به بیماران شخصا با حضور مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه و روسای تیکا از روز پنجشنبه آغاز خواهد شد.
بدین ترتیب دفاتر تیکا در میانمار و داکا با هماهنگی دولت های این کشورها روند برنامه ریزی برای کمک به مسلمانان آراکانی در دو سوی مرز که متحمل سختیهای بسیاری شده اند را آغاز و در مرحله نخست به 100 هزار خانوار کمک رسانی خواهد شد.