بیوگرافی آنگ سان سوچی:
آنگ سان سو چی در 19 ماه جون در سال 1945 متولد شد.آنگ سان سو چی سیاستمدار، دیپلمات و نویسنده بورمی است که نخست وزیر و رهبر لیبرال دموکراسی میانمار است.
آنگ سان سو چی در یک دهکده کوچک در خارج از رانگون به نام Hmway Saung متولد شد. پدر آنگ سان، ارتش مدرن برمه را تاسیس کرد و در سال 1947 استقلال برمه را از امپراتوری بریتانیا پس گرفت.
آنگ سان سو چی را همگان به عنوان رهبر واقعی میانمار می شناسند.
آنگ سان سو چی همچنین اولین زنی است که به عنوان وزیر امور خارجه، وزیر دفتر رئیس جمهور، وزیر برق و انرژی و وزیر آموزش و پرورش در کابینه رئیس هیاتن کیو خدمت می کند و از سال 2012 تا 2016 نماینده پارلمان کشور میانمار بوده است.
فرزندان آنگ سان سوچی:
جوان ترین دخترآنگ سان سو چی، انو سن سو چی در رانگون برمه برمه متولد شد.اوپس از فارغ التحصیلی از دانشگاه دهلی در سال 1964 و دانشگاه آکسفورد در سال 1968، به مدت سه سال در سازمان ملل کار کرد.
او با مایکل آریس در سال 1972 ازدواج کرد و دو فرزند به دنیا آورد. آنگ سن سو چی به عنوان دبیر کل لیگ ملی دموکراسی (NLD) انتخاب شد.
آنگ سان سوچی و سکوت دربرابر خشونت علیه روهینگیا
آنگ سان سوچی نام رهبردموکراسی خواهان است که اخیرا به دلیل حمایت نکردن از مسلمانان روهینگیا مورد انتقاد شدید مقامات و اشخاص بین الملل شده است.
برخی از منتقدین معتقدند که موقعیت آنگ سان سوچی حساس و دشوار و قابل درک است ولی محکوم نکردن اقدامات و خشونت علیه مسلمانان روهینگیا توسط خانم آنگ سان سوچی فریاد جوامع بین الملل را برآورده است و به جایی رسیده است که تصویر و عکس ایشان را به آتش کشیده اند و کسی هنوز دلیل این کار وسکوت خانم سوچی را نمی داند. به دو دلیل از خانم آنگ سان سوچی انتظار می رود که واکنشی از خود نشان دهند.: 1. ایشان انسان هستند و از یک انسان از نظر اخلاقی انتظار می رود که دربرابر ظلم و ظالم سکوت نکند و همراه مظلوم بجنگد. در بحث حقوق بشر هم باید این حس و مسایل برقرار باشد. فعالان حقوق بشر دراین باره می گویند که در هرکجای دنیا حقوق مظلومان نقض شد نباید سکوت کرد.س از نظر انسانی و حقوق بشر خانم سوچی نباید سکوت کنند.
2. دوم اینکه خانم آنگ سان سوچی خودش مورد ظلم واقع شده است و درگیر حصر بود و طعم تلخ ظلم را چشیده و می داند مردم میانمار اوضاع وحشتناکی دارند. جالب است بدانید آنگ سان سوچی درمدت حصر با فرزندان و همسرش ملاقات نداشت و همه از ایشان حمایت کردند و در مدت حصر هم برنده جایزه نوبل شدند.
امتناع آنگ سان سوچی از حضور در نشست سران ملل متحد
آنگ سان سو چی، که پیشتر برای نسشیت سران ملل متحد قرار بود به نیویورک برود دراخباری عجیب امروز اعلام کرد که از شرکت در نشست همگانی سران ملل متحد در نیویورک منصرف شدهاست. نشست سران ملل متحد از فردا بازگشایی میشود.زا تای، سخنگوی دفتر ریاستجمهوری میانمار ۲۲ شهریور ماه اعلام کرد که مستشار هیئت دولت -عنوانی که برای آنگ سان سو چی به کار میرود و برابر با نخستوزیر است- در نشست همگانی سران کشورهای عضو سازمان ملل، به دلایل مسائل مربوط به امنیت داخلی میانمار، شرکت نخواهد کرد. باید دید آنگ سان سوچی تا کی قصد دارد دربرابر ظلم به مردم بی گناه میانمار سکوت کند.
سو چی رئیسجمهوری میانمار نیست، اما عملا ریاست قوه مجریه را در آن کشور در دست دارد.
آنگ سان سوچی از ورود به دانشگاه تا پایان حصر
آنگ سان سوچی در ۱۹۶۹ دوره کارشناسی خود را در رشتههای فلسفه، علوم سیاسی و اقتصاد در کالجی در آکسفورد به پایان رساند. سپس به مدت 3 سال در نیویورک زندگی کرد و در سازمان ملل به کار پرداخت. آنگ سان سوچی همزمان مجبور بود برای تأمین مخارج خود مطالبی برای مایکل اریس محقق فرهنگ تبت بنویسد. آن دو در ۱۹۷۲ با یکدیگر ازدواج کردند.
آنگ سان سوچی در ۱۹۸۵ دکترای خود را از دانشکده مطالعات مشرقزمین و آفریقا دانشگاه لندن دریافت کرد.
آنگ سان سوچی در سال ۱۹۸۸ برای نگهداری از مادر بیمارش به برمه بازگشت و از همان سال فعلایتهای دموکراسیخواهانه خود را آغاز کرد.
آنگ سان سوچی پس از بازگشت به برمه درگیر مبارزات علیه نه وین، دیکتاتور وقت شد که در 18 سپتامبر ۱۹۸۸ طی یک کودتای نظامی به قدرت رسید. این مبارزات توسط ارتش به شدت سرکوب شد.
دیدار آنگ سان سوچی با شوهرش مایکل اریس نیز در کریسمس ۱۹۹۵ آخرین دیدار بود. در آن زمان آنگ سان در برمه باقی ماند و شوهرش کشور را ترک کرد، ولی حکومت برمه درخواستهای بعدی شوهرش برای دریافت ویزا را رد کرد.اریس در ۱۹۷۷ از سرطان غیر قابل علاج خود آگاه شد. علیرغم درخواست مستقیم کوفی عنان و پاپ ژان پل دوم از حکومت برمه برای دادن ویزا، آنها با بیان اینکه امکانات لازم برای نگهداری از مایکل اریس را ندارند از دادن ویزا به او سر باز زدند.در عوض پیشنهاد دادند که آنگ سان سوچی برای دیدار او از کشور خارج شود. آنگ سان سوچی به طور موقت از بازداشت خانگی خارج شد تا بتواند از کشور خارج شود. ولی سوچی که میدانست در صورت خروج دیگر اجازه ورود به کشور را نخواهد یافت از این کار امتناع کرد. اریس در سال ۱۹۹۹ در روز تولد ۵۳ سالگی خود درگذشت.
در ماه مه سال ۱۹۹۰ حکومت نظامی برمه دستور برگزاری انتخابات را صادر کرد. با وجود این که سوچی در رانگون در حبس خانگی به سر می برد، حزب تحت رهبری او (لیگ ملی برای دموکراسی) در این انتخابات با اکثریت قاطع به پیروزی رسید.ژنرالهای ارتش از پذیرش پیروزی لیگ ملی برای دموکراسی سر باز زدند و همچنان قدرت را در میانمار در دست دارند. با وجود اعطای جایزه صلح نوبل به خانم سوچی، او تا سال ۱۹۹۵ در حبس بود.رفت و آمد خانم سوچی به شدت محدود شد. او بار دیگر در سال ۲۰۰۰ بازداشت، و 2 سال بعد بدون قید و شرط آزاد شد. آنگ سان سوچی نپذیرفت که برمه را ترک کند و گفت ترجیح میدهد در کنار مردم کشورش بماند. در حدود 1 سال بعد، در پی بروز درگیری بین هواداران خانم سوچی و طرفداران دولت، بار دیگر سوچی زندانی شد. از آن موقع تا پیش از آزادی سال 2010، سوچی تقریبا به طور بی وقفه در حبس بوده است.
در سال ۲۰۰۳، خانم سوچی در اولین حضور خود در انظار عمومی پس از چندین سال حبس، از پشت دروازههای خانهاش با عدهای از راهبان بودایی معترض ملاقات کرد.تنها چند روز بعد، نظامیان برمه برای سرکوب آنچه که جدیترین خطر برای ژنرالهای این کشور طی 2 دهه گذشته محسوب میشد، دست به سرکوب خشونتبار اعتراضات زدند.از آن زمان تا به امروز، در مواردی معدود به دیپلمات های ارشد بین المللی اجازه داده شده تا با آنگ سان سوچی دیدار داشته باشند.
دولتهای غربی همواره برای آزادی خانم سوچی تلاش کردهاند.
آنگ سان سو چی در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۰ از بازداشت خانگی خارج شد.با اجرای فرمان آزادی آنگ سان سو چی رهبر مخالفان دولت میانمار و برچیده شدن ایستگاههای پلیس در اطراف خانه وی، دوران حصر خانگی این برنده جایزه صلح نوبل سرانجام سپری شد و صدها نفر از حامیان خانم سوچی، وی را در مقابل درب منزلش مشاهده کردند.
آخرین اظهارات آنگ سان سوچی
آنگ سان سوچی رهبر دموکراسی خواه میانمار پنجشنبه هفته گذشته مدعی
شد که دولت تحت کنترلش بهترین کار را در دفاع از ساکنان استان راخین انجام میدهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه میانمار در حالی این مطالب را بیان کرده که مسلمانان روهنیجا گرفتار در استان راخین واقع در غرب میانمار با خشونتهایی از سوی دولت این کشور روبرو شده و 164 هزار تن از آنها از زمان آغاز درگیریها در این منطقه به سمت بنگلادش فرار کردهاند.
آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار اشارهای به مساله فرار گسترده مسلمانان روهینجایی نکرده اما دولتش اعلام کرده که تلاشهای زیادی را برای دفاع از تمامی شهروندان در این منطقه انجام میدهد.
سوچی که خود برنده جایزه صلح نوبل است، از سوی جامعه جهانی و افکار عمومی متهم است که کاری برای اقلیت مسلمان میانمار و پایان بحران این کشور انجام نمیدهد.
1.1 میلیون روهینجایی در استان راخین ساکن هستند که از سوی دولت میانمار تحت فشار هستند و بوداییهای افراطگرا نیز همواره آنها را آماج اقدامات نژادپرستانه خود قرار میدهند.
درگیریها در راخین 25 اوت سال جاری میلادی زمانی آغاز شد که شبه نظامیان روهینجایی به پاسگاههای پلیس و یک پایگاه نظامی متعلق به ارتش میانمار حمله کردند.