خوشبختانه روشهای طبیعی زیادی برای کاهش درد آفت دهان و بهبود سریعتر آن وجود دارد. هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد، ولی روش هایی هست که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار مؤثر است. این روش ها شامل بکارگیری نکات تغذیه ای و غیرتغذیه ای می باشند که در این مطلب به مواردی از آنها اشاره می کنیم:
مصرفمکملهای ویتامین B : مصرف مکمل زیرزبانی ویتامین B۱۲، حتی در افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه نیستند، مانع از بازگشت مجدد آفت دهانی میشود.
مکمل زینک(روی):کمبود روی میتواند با آفت دهان مرتبط باشد. بنابراین مصرف مکمل روی میتواند مشکل را حل کند. اما باید یادتان باشد؛ مصرف طولانیمدت قرص زینک باید حتما تحت نظر پزشک باشد.
ماست: مصرف ماست پروبیوتیک با کیفیت، برای آفت دهان بسیار مفید است. پروبیوتیک مانند یک صافی عمل میکند و فقط به باکتریهای مناسب اجازهی حضور در دهان میدهد. اینکار باعث آرامترشدن زخم و بهبود آفت دهان میشود.
یخ: وقتی دچار آفت دهان میشوید، مکیدن مکعبهای کوچک یخ باعث تسکین و کاهش سوزش و التهاب زخم میشود. سردی یخ، جریان خونرسانی به آفت دهان را کاهش میدهد؛ در نتیجه درد و تورم آفت هم کمتر میشود.
برگ ریحان: برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار میتوانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.
پیاز: پیاز را به شکل خام بخورید. میتوانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسیار مؤثر است.
چای: یکی از بهترین گیاهانی که میتوانید برای تسکین درد آفت دهان از آن استفاده کنید، چای سیاه است. پس اگر دچار آفت دهان شدید، چای کیسهای را مستقیم روی آفت دهان قرار دهید تا دردتان آرام شود. میتوانید چای سردشده را نیز بهعنوان دهانشویه غرغره کنید. «تانن» موجود در چای تأثیر مثبتی برای التیام آفت دهان دارد.
شیرینبیان: افرادی که دچار آفت دهان بوده و روزی ۴بار از دهانشویهی شیرینبیان استفاده کردهاند، درد کمتری را تجربه کرده اند. نصف قاشق چایخوری عصارهی شیرینبیان را با ۱/۴ فنجان آب گرم مخلوط کرده و ۴ مرتبه در روز دهانتان را با این دهانشویه بشویید. خوردن یک تا دو عدد قرص شیرینبیان ۲۰۰ میلیگرمی در روز، به کاهش درد کمک میکند.همچنین می توانید از چای کیسهای شیرینبیان که در بازار موجود است، استفاده کنید. یک چای کیسهای شیرینبیان را ۱۰ دقیقه روی آفت دهان قرار دهید، حتما نتیجهی مثبتی خواهید گرفت.
سرکه سیب: سرکهی سیب و آب گرم را با هم مخلوط کنید و از آن بهعنوان یک دهانشویهی روزانه برای ناپدیدشدن آفت دهان بهرهمند شوید. سرکهی سیب حاوی اسید استیک است که میتواند باکتریهای خطرناک و بد را از بین ببرد و درعینحال رشد باکتریهای مفید و خوب را افزایش دهد.
آب اکسیژنه: ۱/۴فنجان آباکسیژنه، ۱/۴فنجان آب، ۱قاشق چایخوری جوششیرین و نمک را با هم مخلوط کنید، محلولی که بهدست میآید یک دهانشویهی قوی برای بهبود آفت دهان خواهد بود. دقت کنید که تا یک ساعت بعد از استفاده از این محلول برای آنکه جواب بهتری بگیرید و همچنین مشکلی هم نداشته باشید، چیزی نخورید و ننوشید.
دمنوش گلهمیشه بهار: میتوانید به صورت دهان شویه نیز این دمنوش را قرقره کنید. برای تهیه دمنوش کمی از گیاه خشک را در آب بجوشانید. برای دهان شویه صبر کنید دمنوش سرد شود و پس از آن قرقره کنید.
پودر زردچوبه: کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید. این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید. میتوانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.
روغن نعناع: روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخمها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. میتوانید دوبار در روز به مدت 15 تا 20 دقیقه این کار را انجام دهید. سعی کنید
شیرِ نارگیل: مقدار کمی عسل را با شیرِ نارگیل مخلوط کنید و۳ تا ۴ بار در روز استفاده کنید و تا بهبودی زخمها ادامه دهید.
تخم گشنیز: یک قاشق از تخم گشنیز را در مقداری آب بجوشانید، پس از سرد شدن محلول، به عنوان دهان شویه 3 الی 4 بار در روز آن استفاده کنید.
آلوئه ورا: آب آلوئه ورا را ۲ تا ۳ بار در روز قرقره کنید و تا بهبودی زخم ها ادامه هید
روغن درخت چای: این روغن را مستقیما بر روی زخمها قراردهید. مهم است که این کار را پیش از خواب در شب انجام دهید. راه دیگر این است که ۳ تا ۴ بار در روز آن را در محل زخمها قراردهید.
دارچین: مقداری پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کنید و به عنوان دهان شویه تا درمان آفت استفاده کنید. بهتر است این محلول را صبحها استفاده کنید.
به خوراکیهایی که میخورید، دقت کنید: پرهیز از مصرف غذاهای سفت و خشک (مثل نان تست یا تهدیگهای سفت) که ممکن است دهانتان را زخم کند، غذاهای تند و تحریککننده و موادغذایی اسیدی که التهاب را بیشتر میکند، غذاهایی که ایجاد آفت را تشدید می نمایند شامل غذاهای حساسیت زا (آلرژن) نظیر گلوتن گندم، بادمجان و فلفل، عدم مصرف غذاها و مایعات محرک نظیر لیمو، آبلیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو، عدم مصرف مواد غذایی ترش، شور یا تند، گنجاندن مواد غذایی که کمتر باعث درد می شوند در رژیم غذایی بیمار، مانند: شیر، ژلاتین، مایعات، ماست و بستنی، مصرف میوه هایی نظیر سیب، خرما و خرمالو، همچنین نوشیدن مایعات با نی برای تخفیف درد.
حجت
سلام موثر ترین ، حتمی ترین ، قطعی ترین و صد درصد ترین راه درمان آفت که تمامی کسانی که از این راه استفاده کرده اند بدون استثناء صد درصد بهبود پیدا کرده اند استفاده از داروی (آفتین ژل ) است از شما خاضعانه التماس میکنم تنها یک بار از این دارو استفاده کنید و اگر مشکل شما بر طرف نشد هر چه دوست دارید در دلتان به من بگویید برای اطمینان با یک سرچ ساده نام این دارو دراینترنت خودتان کاملا قانع خواهید شد اینجانب سالها به این بیماری مبتلا بوده ورنج ودرد فراوان راتحمل کرده ام و برای درمان آن راههای بسیاری را امتحان ونتیجه ای نگرفته ام و فقط با یک بار استفاده از این دارو مشکل من به کلی برطرف شده است