زمان مصرف چای سبز
اگر آن دسته از کسانی هستید که چای سبز مصرف می کنید باید بدانیدکهبهترین زمان مصرف چای سبز چه موقع است. زمان مصرف چای سبز به اثرگذاری بهتر چای سبز کمک می کند. اگر در زمان نامناسبی چای سبز را مصرف کنیم ممکن است تاثیرات سویی را بر سلامتی بدن و تاثیر نامطلوب مواد غذایی دیگر به دلیل همزمانی مصرف با چای سبز بر بدن بگذارد. برای اطلاع اززمان مصرف چای سبز با ما همراه باشید.
چرا نوشیدن چای سبز برای سلامتی مفید است؟
خاصیت اصلی چای سبز بدون شک در میزان بالای آنتیاکسیدان آن بخصوص فلاوونوئیدهای آن است. متخصصان حوزهی تغذیه سفارش میکنند که بهطور مرتب چای میل کنید به خاطر اینکه منبع طبیعی ویتامینها و مواد معدنی مانند کاتچین است. این ترکیب موثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماریها فوقالعاده عمل میکند.
یکی دیگر از خواص مثال زدنی و قابلتوجه چای سبز تأثیر آن در لاغری است. راز لاغری چای سبز در تحریک متابولیسم یا همان سوختوساز بدن و مقابله با حالت احتباس آب است. روشن و واضح است که چای سبز بهعنوان یک مکمل موثر در کنار رژیم غذایی سالم به خوشاندامی شما کمک زیادی میکند. برای رسیدن به این هدف لازم است که عادتهای غذاییتان را تغییر داده و کمی ورزش کنید.
نتایج بررسیهای متعدد نشان میدهد که ارتباطی بین مصرف چای سبز در پیشگیری از برخی سرطانها مانند سرطان مثانه و سرطان تخمدان یا پانکراس وجود دارد. به عقیدهی محققان آنتیاکسیدانهای موجود در این نوشیدنی خطر ابتلا به برخی از سرطانها را به میزان 10 درصد کاهش میدهد.
باید بدانید که نوشیدن روزانه 1 تا 3 فنجان چای سبز به پیشگیری از بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی کمک کرده و باعث کاهش تری گلیسیرید میشود. بهتر است بدانید که این چای شما را شادابتر و بانشاطتر میکند.
ملاحظات نوشیدن چای سبز
* روزانه بیش از 5 فنجان چای ننوشید. نوشیدن این چای درصورتیکه دچار سردرد یا اسهال هستید توصیه نمیشود.
* چای سبز را با داروها مصرف نکنید. بعد از اینکه قرصی برای تسکین سردرد میل میکنید چای سبز ننوشید چون امکان دارد که سردردتان بیشتر شود.
* اگر از تاکیکاردی (تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب) رنج میبرید چای سبز ننوشید.
* اگر کمخونی دارید سراغ چای سبز نروید به خاطر اینکه در جذب آهن اختلال ایجاد میکند.
بهترین زمان مصرف چای سبز
توصیه میشود که بیست دقیقه قبل یا بعد از وعدههای اصلی یک فنجان چای سبز مصرف کنید. دلایل این توصیه را در ادامه میخوانید:
اگر میخواهید چند کیلو وزن کم کنید
اگر به قصد لاغری چای سبز مینوشید توصیه میشود که چای سبز را 20 دقیقه بعد از غذا میل کنید. چون در این صورت چربی بیشتری سوزانده شده و سم بیشتری از بدن دفع میشود.
اگر میخواهید میزان پروتئین و مواد معدنی را بالا ببرید
اگر میخواهید میزان مواد معدنی و پروتئین دریافتی از مواد غذایی را افزایش دهید نیز توصیه میشود که بعد از هر وعدهی غذایی یک فنجان چای سبز بنوشید. چون در این صورت بدن منیزیم، کاتچین ها و ویتامینهای C و E بیشتری جذب میکند.
بهتر است بدانید که چای سبز به دلیل دارا بودن آنتیاکسیدان و ویتامین زیاد برای کودکان نیز مفید است. توصیه میکنیم که روزانه یک مرتبه قبل از یکی از وعدههای اصلی یک فنجان چای سبز (که با یک تا دو قاشق عسل شیرین شده است) به بچهها بدهید.
روزانه چند فنجان چای سبز بنوشیم؟
توصیه میکنیم که روزانه یک تا سه فنجان چای سبز بنوشید اما بیش از 5 فنجان توصیه نمیشود. بیش از این میزان احتمال بروز مشکلاتی مانند افزایش ضربان قلب و حتی سرگیجه را افزایش مییابد. حواستان باشد میزان چای سبزی که برای هر فنجان میریزید بیش از 3 گرم نباشد. یادتان باشد که نباید روزانه بیش از 10 گرم چای سبز مصرف کنید.
بهترین روش برای پیشگیری از عوارض جانبی احتمالی چای سبز این است که این چای را به مدت 10 روز مصرف کنید و سپس یک وقفهی 10 روزه ایجاد کنید
دو ساعت قبل از رفتن به رختخواب چای سبز ننوشید چون این نوشیدنی باعث بروز بیخوابی میشود.
درست است که چای سبز خواص بالا و فوقالعادهای دارد اما لازم است که هر از گاهی وقفهی چند روزه بین دو دورهی مصرفتان ایجاد کنید. بهترین روش برای پیشگیری از عوارض جانبی احتمالی چای سبز این است که این چای را به مدت 10 روز مصرف کنید و سپس یک وقفهی 10 روزه ایجاد کنید. با این روش میتوانید از 100 درصد خواص فوقالعادهی این چای بهره ببرید و سلامتی را ارتقا دهید.
خواص چای سبز چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. در کنار خواص مضرات چای سبز را بشناسید.
چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
چای سبز و سرطان:
نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن 100 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و 25 برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند).
چای سبز و جوانی و زیبایی
دلیل اصلی ضد پیری بودن چای سبز وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
کاهش وزن و چای سبز:
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
زمان مصرف چای سبز:
بهترین زمان مصرف چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.
میزان مناسب چای سبز در روز
باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
پوست و چای سبز:
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
چای سبز و کاهش کلسترول:
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی – عروقی می شود.
چای سبز و مشکلات دهان و دندان:
می توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی ها استفاده می کردند.
تقویت استخوان ها و مفاصل با چای سبز؛
درصد بالای فلوراید چای سبز، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.
چای سبز توصیه متخصصان برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی می کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می شود.
پیشگیری از آلزایمر و چای سبز:
گفتنی است چای سبز فعالیت سلول های مغز به ویژه بخش های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.
درمان بیماری های کبدی و چای سبز:
نوشیدن چای سبز باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد ایجاد شده توسط چربی های موجود در کبد می شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.
فواید چای سبز برای بدن
از خواص و فواید دیگر چای سبز می توان گفت:
چای سبز با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا می شود.
کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری ها می شود.
چای سبز باعث کاهش قند خون می شود. اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن چای سبز را به افراد مسن توصیه می کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می شود.
ویتامین Cموجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می کردند.
نوشیدن چای سبز برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می شود.
نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.
اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می شود.
چای سبز خاصیت آرام بخشی داشته و می تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.
مضرات چای سبز:
به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند.
خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.
زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود
مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.
تفاوت بین چای سبز و چای سیاه چیست؟
چای منبع بزرگی از آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها برای خلاص شدن از شر رادیکالهای آزاد که به سلول های بدن ما آسیب می رسانند،کمک می کند. هم چای سبز و هم چای سیاه حاوی آنتی اکسیدان هستند که واقعا به نفع ما است. چای حاوی کافئین نیز است، اما مقدار کافئین بین چای سبز و چای سیاه متفاوت است.چای سیاه نسبت به چای سبز کافئین بیشتری دارد.این عمدتا به دلیل فرآوری متفاوتی است که روی برگ های چای اعمال می گردد.
نوشیدن چای بخشی از سبک زندگی چینی بوده است، و افزایش تعداد مصرف کنندگان چای در خارج از چین ثابت می کند که چای می تواند تغییرات قابل توجهی در سلامتی به ارمغان بیاورد. چای همچنین حاوی اسیدهای آمینه است که به تقویت سیستم ایمنی بدن ما کمک می کند. چای خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.همه دلایل برای نوشیدن چای کافی است تا بدن ما از منافع آن بهره مند شود.
به طور خلاصه:
– چای سبز و سیاه از یک گیاه بدست می آیند اما فرآوری متفاوتی دارند. چای سبز، کمی اکسید شده وتحت بخار تحت بخار رنگ سبز خود را حفظ می کند.برای تهیه چای سیاه برگ های چای کاملا پژمرده واکسیدشده و بطور کامل خشک وقهوه ای می شوند.
– چای سیاه حاوی تانن است.
– هر دو چای حاوی آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و کافئین هستند. با این حال، مقدار کافئین چای سیاه از چای سبز بیشتر است.
– چای سبز گیاهی، طعم ملایمتری دارد.چای سیاه تلخ است و عطر و طعم قوی تری دارد.
تاثیر چای سبز بر مغز
کارشناسان به افرادی که دچار افت توان ذهنی شده یا از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند توصیه میکنند نوشیدن منظم چای سبز را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند تا ظرف مدت چند ماه اثرات فوق العاده آن بر سلامت و افزایش کارایی مغز خود را شاهد باشند.
تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است مصرف منظم چای سبز باعث کاهش وزن و بهبود توان ذهنی و حافظه در آنها شده است.
چای سبز حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و از جمله یکی از مفیدترین آنتی اکسیدانها به نام EGCG است که میتواند مانع از ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر، سکته مغزی، حمله قلبی، دیابت نوع 2، انواع سرطان، انواع آلرژی، اگزمای پوستی و رفع چین و چروک صورت شود.
مصرف مرتب چای سبز مرغوب و دم کشیده به طور روزانه علاوه بر تقویت حافظه باعث سوختن مولکولهای چربی اضافی در بدن و تناسب اندام در افراد میشود.
بر اساس آمارها چای سبز دومین نوشیدنی پرطرفدار در دنیا پس از آب است و اکنون در بیش از ۳۰ کشور دنیا این گیاه کشت میشود و دیگر مختص مناطق آسیای شرق و جنوب شرقی نیست.
نتایج یافتهها در خصوص اثرات چای سبز بر لاغری و افزایش ضریب عملکرد شناختی در افراد در نشریه FASEB منتشر شده است.
با وجود تمامی مزایای درمانی چای سبز مصرف آن برای برخی گروههای خاص مجاز نیست و میتواند بر عملکرد برخی داروها اثر گذاشته و با آنها دچار تداخل شود به همین دلیل کارشناسان به افراد به ویژه اگر مبتلا به بیماری مزمن بوده یا داروی خاصی مصرف میکنند توصیه میکنند قبل از نوشیدن چای سبز با پزشک متخصص در این زمینه مشاوره انجام دهند.
برای بهبود طعم چای سبز میتوان از آب لیموترش استفاده کرد و مصرف نوشیدنیهای صنعتی حاوی عصاره چای سبز به دلیل وجود مواد نگهدارنده چندان توصیه نمیشود.
چای سبز باید به صورت تازه مصرف شود و هنگام خرید برگ خشک شده این نوع چای باید به رنگ و بوی آن دقت فراوانی کرد.