چرا گوشت خوک حرام است؟
علت حرام بودن گوشت خوک چیست؟ گوشت خوک حرام است. علت حرام بودن گوشت خوک را از دید اسلام بدانید؟ علت حرام بودن گوشت خوک را با یکدیگر بررسی میکنیم.
یکی از مواردی که در اسلام به آن اشاره شده و به آن تاکید شده استگوشت خوک میباشد. گوشت خوک از نظر دین اسلام حرام است.
گوشت خوک باعث بروز انواع بیماریها در انسان میشود که یکی از علتهای آن وجود نوعی کرم به تنیا سولیوم در گوشت خوک است که خطرناکترین کرم برای بدن انسان میباشد. این کرم در روده انسان مخفی میشود و تخمهای آن که وارد جریان خون میشوند میتوانند همه ارگانهای بدن را تحت تأثیر قرار دهند.
تخمهای این کرم در صورت ورود به مغز موجب از دست رفتن حافظه، در صورت ورود به قلب موجب حمله قلبی، در صورت ورود به چشم موجب کوری و در صورت ورود به کبد موجب اختلال در کار این عضو از بدن میشود.
یک فرضیه غلطی که در میان عامه مردم وجود دارد این است که در صورتی که گوشت خوک خوب پخته شود این نوع کرمها از بین میروند اما نتایج یک تحقیق علمی در آمریکا نشان میدهد که از هر 24 نفری که از بیماریهای حاصل از خوردن گوشت خوک رنج میبرند 22 نفر بخوبی این گوشت را پخته بودند و این نشان میدهد که کرمهای موجود در گوشت خوک در درجه حرارت معمول پخت کشته نمیشوند.
علاوه بر این ساختار بدنی خوک دارای ماهیچه بسیار کم میباشد و بیشتر بدن آن را چربی تشکیل میدهد. وقتی گوشت خوک خورده میشود این چربی در رگهای بدن انسان تهنشین میشود و میتواند باعث فشار خون بالا و حمله قلبی شود، به همین دلیل تعجبآور نیست که بیش از 50 درصد آمریکاییها از فشار خون بالا رنج میبرند.
همچنین خوک یکی از کثیفترین و آلودهترین حیوانات روی زمین است. خوک بر روی فضولات خود و یا حیوانا ت دیگر زندگی کرده و از آنها تناول میکند.
فضولات انسانها در برخی از روستاهایی که مردم داری سرویسهای بهداشتی نیستند توسط خوکها از سطح زمین پاک میشود.
حتی اگر خوکها در محیطهای بسیار تمیز و پاکیزه آنطور که در استرالیا مرسوم است نگاه داشته شوند از فضولات بدن خود و یا خوکهای دیگر استفاده میکنند پس هر چقدر هم که شما از نگه داشتن آنها در محیطهای تمیز بکوشید باز هم آنها بخاطر ماهیت کثیف بودن خود نمیتوانند خودشان را از آلودگی حفظ کنند.
علت حرام بودن گوشت خوک از دیدگاه امام صادق(ع):
خداوند تبارک و تعالی چیزی را حلال و چیزی را حرام نکرد مگر برای حفظ مصالح خود مردم، نه آنکه بنا بر میل خود نسبت به چیزی آن را حلال کرده و بهخاطر بیمیلی خود نسبت به امری آن را حرام کند، زیرا خداوند که خالق بندگانش است و میداند چهچیزی سبب قوام جسم و روح بنده میشود، لذا آنها را حلال کرده و همچنین میداند چهچیزی برای روح و جسم انسان ضرر دارد که آنها را حرام کرده است، بهعنوان مثال،گوشت خوک را حرام کرده، زیرا سبب بیغیرتی و بیتعصبی و فساد اخلاق میشود و شراب را حرام کرد، زیرا شرابخواری موجب ارتعاش و لرزش بدن میشود و مروت و جوانمردی را از شخص زائل میکند و شخص مشروبخوار را به تمام امور زشت و قبیح از قبیل زنا با محارم و آدمکشی و هر فتنهای میکشاند ( تفسیر جامع جلد2، صفحه156).
همچنین امام رضا(ع) در حدیثی فرمود:
خداوند خوردن خوک را حرام کرد چون حیوان مهیب و زشتصورت است. خدا آن را برای پند و عبرت گرفتن خلق آفریده و اینکه بترسند از شهوترانی و بیبندوباری، زیرا موجب این میشود که خدای تعالی صورت زیبای بشری را از ایشان گرفته و به صورت خوک تبدیل کند و اینگونه مسخ شوند. خدا خوک را بین بشر قرار داد تا دلیلی برای گذشتگانی باشد که بهشکل این صورت در آمده بودند. علت دیگر حرام بودن گوشت خوک این است که خوراکش پلیدترین و کثیفترین کثافتهاست و مفاسد و زیانهای بسیاری که در خون آن وجود دارد ( وسائلالشیعه، جلد16، ص378، باب اطعمه).