جعبه سیاه کشتی چیست؟

mahdie.mohtashami
جعبه سیاه به نام اصلی خود با عنوان ثبت‌کننده داده‌های سفر (Voyage Data Recorder) یا VDR در صنعت کشتیرانی شناخته می‌شود. برای اینکه داده‌های حسگرهای مختلف کشتی را جمع آوری کنند بر اساس کنوانسیون سازمان جهانی دریانوردی تمامی کشتی‌ها ملزم به داشتن جعبه سیاه در خود هستند.

جعبه سیاه کشتی چیست؟

جعبه سیاه به نام اصلی خود با عنوان ثبت‌کننده داده‌های سفر (Voyage Data Recorder) یا VDR  در صنعت کشتیرانی شناخته می‌شود. برای اینکه داده‌های حسگرهای مختلف کشتی را جمع آوری کنند بر اساس کنوانسیون سازمان جهانی دریانوردی تمامی کشتی‌ها ملزم به داشتن جعبه سیاه در خود هستند.

جعبه سیاه در بیرون کشتی تعبیه شده است. جعبه سیاه در برابر ضربه‌های شدید، فشار زیاد و دمای بسیار بالا که ممکن است در اثر انفجار، برخورد و غرق احتمالی ایجاد شود، مقاوم است. این دستگاه می‌تواند ثابت یا شناور باشد.

نوع شناور از دو کپسول تشکیل شده و کپسول اصلی در داخل کپسول محافظ قرار می‌گیرد. در صورت غرق کشتی کپسول داخلی رها شده و به سطح آب می‌آید. در این نوع اطلاعات دست‌کم ۴۸ ساعت آخر ذخیره می‌شود.

داده‌های صوتی حداقل ۱۲ ساعت آخر فعالیت درجعبه سیاه قابل دسترسی است و معمولا داده‌های ۱۲ ساعت آخر در این دستگاه ثبات جایگزین اطلاعات قدیمی‌تر می‌شود.

اگرچه اهمیت اصلی این جعبه سیاه دسترسی به علت احتمالی سانحه است اما ممکن است این داده‌ها در موارد دیگری نظیر بهبود کارآیی و آسیب‌های ناشی از وضعیت بد جوی هم به کار آید.

جعبه سیاه کشتی حاوی داده‌هایی است که از مهمترین آنها می‌توان به تاریخ و ساعت، موقعیت جغرافیایی، سرعت، درجه حرارت، ارتباطات صوتی، داده‌های رادار، هشدارهای اصلی و همچنین سرعت و جهت باد اشاره کرد.

اطلاعات جعبه سیاه کشتی فقط در دسترس مالک کشتی یا افراد مجاز قرار می‌گیرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ