غذاهای مخصوص سحری در ماه رمضان

atoosamirzavandi
با شناخت غذاهای مناسب سحری در ماه رمضان، روزه داری را قابل تحمل تر کنید.

غذاهای مخصوص سحری از دغدغه های افراد روزه دار محسوب می شوند. این که چه غذاهایی بخورند تا علاوه بر این که تحمل گرسنگی و تشنگی را آسان تر کنند، سالم و مقوی هم باشد. در این مقاله مثال هایی از غذاهای مناسب سحری در ماه رمضان آورده شده است.

پروتئین

پروتئین به شما احساس سیری می بخشد. پروتئین به آرامی هضم می شود و برای مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید و همچنین به تثبیت سطوح قندخون کمک می کند.

تخم مرغ (تخم مرغ یکی از غذاهای کامل و فوق العاده است! عاشق تخم مرغ باشید؛ تخم مرغ بخورید.)

مرغ، گوشت، ماهی (البته اگر می توانید این غذاها را صبح زود بخورید.)

پودر پروتئین (در یک اسموتی یا به صورت مخلوط با فرنی)

بادام (منبع عالی پروتئین و چربی های خوب) و مغزهای دیگر

سبزیجات آبدار و نوشیدنی های مناسب

آب/آبلیمو/نوشیدنی های گیاهی یا آب نارگیل که مقدار زیادی الکترولیت دارند.

سبزیجاتی با محتوای آب زیاد مانند خیار، گوجه فرنگی، کرفس، غیره

برخی غلات کامل عالی هستند! از چیزهای تصفیه شده بپرهیزید

بلغور جو دوسر (به همراه شیرنارگیل و مغزها و نارگیل رنده شده تازه، خوشمزه می شود.) یا کوفتۀ بلغور جو

کینوا (که دارای پروتئین زیادی است.) از سوپرمارکت های معتبر میتوانید تهیه کنید.

برنج قهوه ای سبوس دار (با پروتئین) این غذا را در این فهرست قرار داده ایم زیرا برنج قهوه ای سرخ شده با تخم مرغ تاثیر فوق العاده ای برای سیری دارد اما شاید برای همه این طور نباشد.

 

جهت احساس تشنگی کمتر می‌توان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.

 

در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.

 

در وعده سحری غذاهای کم حجم مصرف شود، سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.

 

مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می‌کند و تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

 

در وعده سحری از غذای کم چرب مواد غذایی پرفیبر مثل میوه‌ها و سبزی ها استفاده کنید چون مواد غذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب می‌کنند و بدن می‌تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.

بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + ۲ قاشق غذا خوری جوانه گندم + لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید. سپس می توان مقدار کمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو  و خورشت گیاهی استفاده کرد. به جای گوشت درسحری می توان از قارچ استفاده کرد.مقداری میوه و مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود بعد ۲ لیوان آب خنک نیز میل شود. می توان در سحری چند دانه خرما یا انجیر یا میوه های دیگر نیز تناول کرد.غذاهای حاوی حبوبات، خرما، پنیر، نان گندم سبوسدار ، شیر ، ماست محلی، میوه و سبزیجات ، نیز می‌توان مصرف کرد.

توصیه‌های کلی در مورد شام و سحری

در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذایی باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.سعی شود حتما سحری میل شود، زیرا به فرموده پیامبر (ص) درآن برکت است و نیاز تغذیه ای بدن را در طول روز تامین می کند و از کاهش قند خون و از بی­حوصلگی و خستگی و کاهش یادگیری جلوگیری می کند.در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود، سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می کند و تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

در شام و سحر سعی شود از آرد سبوسدار استفاده شود.(نانی که با ارد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگک)در سحری از مصرف غذاهایی مثل: کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت، گوشت سرخ کرده، جوجه کباب، ماهی کباب، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود، زیرا این غذاها موجب تشنگی می شوند.از مصرف غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطاری خودداری شود.مصرف غذاهای ساندویچی و سس مایونز نیز ضرر دارد و مناسب نیست.جهت احساس تشنگی کمتر می توان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.بعد از مصرف سحری بلا فاصله نخوابید.در هنگام سحری از نوشیدن چای خودداری شود زیرا مدر بوده و دفع آب بدن را زیاد می کند و موجب تشنگی می شود.

غذاهای مناسب وعده سحری 

خوراک های عالی برای افطاری و سحری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ