استاد حسن اجتهادی بعد از سالها تلاش در عرصه فرهنگ و ادبیات به دیار باقی شتافت. وی حدود 12 روز در بیمارستان نمازی شیراز بستری بود.
شرح حال حسن اجتهادی
داماد زندهیاد حسن اجتهادی در توضیح این اتفاق گفت: فکر میکنم، 12 ، 13 روز پیش بود که استاد ساعت پنج صبح سکته کردند و زمین خوردند و ما بهسرعت وی را به بیمارستان نمازی شیراز منتقل کردیم. وضعیت استاد در دو سه روز ابتدایی خوب بود اما رفته رفته به دلیل سایر بیماریها مانند بیماری قلبی، وضعیت سلامتی استاد سیر نزولی پیدا کرد.
این شاعر با گلایه از وضعیت درمانی حسن اجتهادی اظهار کرد: متاسفانه صبح امروز وضعیت عمومی استاد بد میشود و به دلیل پر بودن ICU او را به زیرزمین بیمارستان که جایی شبیه به ICU است، منتقل میکنند. واقعیت این است که وضعیت بسیاری از بیمارستانها دولتی ما به همین شکل است و شرایط با یک بیمارستان خصوصی بسیار متفاوت است.
حسن اجتهادی سوم دیماه 1325 در خانوادهای اهل علم و ادب در کازرون متولد شده بود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کازرون و شیراز و تحصیلات دانشگاهی را در رشته زبان و ادبیات فارسی به پایان رسانید. اگرچه غزلهای حسن اجتهادی از شهرت بیشتری برخوردار است اما او در بیشتر قالبها شعر میسرود. قصیده، مثنوی، رباعی و دوبیتی از قالبهای قدیم است که اجتهادی در آنها طبعآزمایی کرده است. شعرهای نیمایی و بیوزن او نیز خواندنی و دارای نوآوری و استحکام ذهنی و زبانی است.
«غزلهای جنوبی» تنها کتابی است که در سال 1381 از این شاعر پیشکسوت چاپ شده است. اما کتابهای «در جشن تغزل» (بیانیههای غزل مدرن معاصر)، «اشکال و تصاویر» (شامل ابداعات و نوآوریهایی در شعر کلاسیک- ترکیب و تلفیق قوالب و اسالیب شعر سنتی و ایجاد فرمهایی تازه)، «ترانههای شبنم و گلبرگ» (دوبیتیها و رباعیها)، «انسان آفتاب و افق» (شعرهای آزاد و نیمایی و سپید)، رهگذر و پلهای طولانی (قصیدهها و مثنویها)، «حقیقت پیروز میشود» (نمایشنامه)، «در شهر دیوارها» (فیلمنامهها و چند نقد و مقاله در مورد سینما)، «اوزان غزلیات حافظ» (تقسیمبندی بحور غزلها)، «تبسم و مهمیز» (نوشتهها، شعرها و قصههایی به طنز) و … را آماده چاپ دارد.
فعالیت اجتهادی تنها در حوزه شعر خلاصه نمیشود. او علاوه بر پژوهش در متون ادبی گذشته و معاصر به نمایشنامهنویسی و فیلمنامهنویسی نیز اشتغال دارد.