هر ایرانی هنگامی که قصد خروج از کشور با گذرنامه جمهوری اسلامی ایران را دارد باید نسبت به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کند تا بتواند از کشور خارج شود.
فرقی نمی کند که سفر شما زمینی، هوایی یا دریایی باشد، تمام مسافران سفرهای خارجی باید مبلغ عوارض را پرداخت کنند. این مبلغ به حساب درآمد عمومی واریز میگردد. هنگام خروج از کشور و مراجعه به فرودگاه، مسافران باید فیش واریزی عوارض را همراه با سایر مدارک خود به گیت های گذرنامه ارائه دهند تا بتوانند روند خروج از کشور را طی کنند.
نرخ عوارض خروج از کشور
طبق لایحه بودجه سال ۱۳۹۶، درآمد حاصل از عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور برای سال آینده حدود ۱۱۷۶ میلیارد تومان پیشبینی شده است که در دو بخش تامین میشود. عوارض خروج برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان و عوارض خروج زائرین حج تمتع و عتبات عالیات ۱۱۰ هزار تومان تعیین شده است.
اما روند دریافت عوارض خروج متفاوت خواهد بود به گونهای که برای سفر اول برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان دریافت میشود، اما در سفر دوم ۵۰ درصد به این عوارض افزایش یافته و به ۳۳۰ هزار تومان میرسد همچنین در سفر سوم و سفرهای بعدی تا صد در صد افزایش خواهد داشت.
این در حالی است که در سال گذشته در لایحه بودجه عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور در دو بخش بود. عوارض خروج هوایی که برای هر نفر ۷۵ هزار تومان و خروج زمینی و دریایی که برای هر نفر ۲۵ هزار تومان تعیین شده بود. همچنین برای افرادی که به منظور حج تمتع، عمره و عتبات عالیات از کشور خارج میشدند، عوارض ۵۰ درصد تعیین شده بود.
از عوارض دریافتی خروج مسافر از کشور، مبلغ ۴۰ هزار تومان برای توسعه زیرساختها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص پیدا میکند.
آیا عوارض خروج از کشور برای کودکان هم باید پراخت شود؟
این نکته را در نظر داشته باشید که تعدد مسافرت و سن تاثیری در پرداخت مبلغ عوارض نخواهد داشت. تمام افراد حتی کودکان زیر دو سال نیز مشمول پرداخت عوارض در هنگام خروج از کشور میشوند.