مراقب خطر سنبل آبی باشید

sahar.d
سنبل آبی قدرت پالایش و جذب بسیار بالایی دارد و ریشه های آن می توانند فلزات سنگین مانند جیوه و سرب موجود در آب ها بخصوص فاضلاب کارخانه ها را جذب کنند و از همین رو برای سلامت و استفاده انسان بسیار خطرناک هستند.

«سنبل آبی» یا همان «شیطان نیلگون» تهدیدی جدی برای پهنه‌های آبی گیلان است که این روزها در میان غفلت مردم و مسئولان، خریدوفروش آن در سطح معابر وسیله‌ای برای سودجویی برخی افراد شده است.

سنبل آبی زیبای خطرناک

گل سنبل آبی، یک گیاه مهاجم خطرناک است که در محیط‌های آبی رشد کرده و در طول یک هفته، دو برابر می‌شود و در بازه زمانی کوتاه سطح تالاب، رودخانه یا هر محیط آبی محل نمو خود را پوشانده و باعث مرگ آبزیان و اکوسیستم آبی مذکور می‌شود. این گیاه بر سلامت افراد هم تاثیر گذاشته و علاوه بر آلرژی‌زایی، احتمال سرطان‌زا بودن هم درخصوص آن بسیار محتمل عنوان شده است. 

این گیاه به دلیل قدرت خود پالایی بالا و امکان سازگاری فوق‌العاده با محیط می‌تواند حتی فلزاتی سنگین مثل جیوه و سرب که از طریق فاضلاب کارخانه‌های صنعتی به آب‌ها وارد می‌شوند را به خود جذب کند ازاین‌رو تجمع سنبل آبی در محیط به‌شدت خطرناک بوده و می‌تواند عامل مهمی برای بروز بیماری‌هایی ازجمله انواع سرطان باشد.

این اطلاعات باعث شد که سال گذشته انجمن‌ها و کارشناسان دوستدار محیط زیست گیلانی برای مقابل با سنبل آبی، به جمع‌آوری آن از سطح تالاب انزلی اقدام کنند و محیط زیست گیلان نیز در بیانیه‌ای خرید و فروش آن را غیرقانونی اعلام کرد، با این حال همچنان شاهد خرید و فروش آن در معابر برخی شهرهای گیلان و همچنین فروش آن از طریق فضای مجازی هستیم.

لیلا مسروری، فعال محیط‌زیست گیلانی: اگرچه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان خرید و فروش این گیاه را منع و غیرقانونی اعلام کرده، اما همچنان شاهد فروش آن در برخی گلفروشی‌ها و دستفروشی‌های شهرهای استان از جمله انزلی، آستانه و رشت هستیم که انزلی هر شاخه تا 2000 تومان و در رشت گاه تا 10 هزار تومان هم معامله می‌شود.

وی با بیان این‌که برخی به فروش این گل خطرناک از طریق اینترنت و وبسایت‌ها روی آورده‌اند، می‌افزاید: متاسفانه مشاهده شده که این گیاه هم‌اکنون در برخی شهرها همچون تهران، زنجان و قزوین نیز به فروش می‌رسد که این امر یک زنگ خطر و هشدار بزرگ و تهدید جدی برای سلامت هموطنان و همچنین اکوسیستم‌های آبی کشورمان است.

سودجویی در پیاده‌روهای شهر

درحالی‌که سمن‌های محیط زیستی گیلان به‌طورجدی پیگیر راهکارهایی برای مبارزه با گیاه سنبل آبی در آب‌های شیرین استان هستند، برخی افراد سودجو از غفلت مسئولان و ناآگاهی مردم سوءاستفاده کرده و با خریدوفروش این گیاه سمی و خطرناک نه‌تنها سود کلانی به جیب می‌زنند که عرصه را برای تکثیر سریع‌تر این گیاه در پهنه‌های آبی استان فراهم می‌کنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ